•BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜYLE MÜCADELE KAPSAMINDA,

Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando Birlikleri, Polis Özel Harekat (PÖH) ayrıca iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca 632 operasyon gerçekleştirilmiş, örgüte yardım ve yataklık iddiası ile 227 kişi gözaltına alınmıştır. 

•YABANCI TERÖRİSTLERLE MÜCADELE KAPSAMINDA,

DEAŞ terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 39 kişi gözaltına alınmıştır.

*Kilis’te istihbarat çalışması sonucu, Suriye’den yasadışı yollarla ülkemize girmeye çalışan 5 DEAŞ’lı şahıs yakalanmıştır. Yakalananlardan Kırmızı Bültenle arandığı tespit edilen şahsın, sırt çantasında bir canlı bomba yeleği, 3 el bombası, 4 fünye ve bir adet EYP anahtarı ele geçirilmiştir.

•FETÖ/PDY İLE MÜCADELE KAPSAMINDA,

FETÖ/ PDY ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 386 kişi gözaltına alınmıştır. 

•SOL TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE KAPSAMINDA,

Sol terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 12 kişi gözaltına alınmıştır.

**SON 1 HAFTADA YAPILAN OPERASYONLARDA 664’Ü TERÖR SUÇLARINDAN (PKK/KCK 227, DEAŞ 39, FETÖ/PDY 386, SOL TERÖR ÖRGÜTLERİ 12) 815’İ SİBER SUÇLARI VE PLANLI ASAYİŞ OPERASYONLARDA OLMAK ÜZERE TOPLAMDA 1.479 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTIR.

ÜLKE GENELİNDE YÜRÜTÜLEN BU OPERASYONLARDA SON BİR HAFTADA; 

➢ 26'sı ölü
➢ 14'ü teslim 
➢ 8'i sağ olmak üzere toplam 38 terörist etkisiz hale getirilmiştir.    

** Sokak satıcılarına yönelik yürütülen projeli çalışma kapsamında 9 ilde (Adana, Bursa, Kilis, Karabük, Antalya, Ordu, Rize, Tokat, Bitlis) 79 şüpheli gözaltına alınmıştır.
 
SİBER SUÇLARLA MÜCADELEDE;
FETÖ/PDY, PKK/TAK, DAEŞ gibi bölücü terör örgütleri başta olmak üzere terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 391 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılmış, tespit edilen 180 kişiden 38’i gözaltına alınmıştır.