Tablet Telefonları Bıraktılar Spor Çantalarını Aldılar 


Trabzon Hasan Ali Yücel İlkokulu öğrencileri ‘Tablet Telefon Neyime Spor Çantam Elime’ projesi kapsamında sosyal sorumluluk projesi düzenlendi. Okulun Şehit Eren Bülbül Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen törene Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, okul müdürü Tansu Şen, proje koordinatörü öğretmenler ile ilkokul 1-2-3 ve 4. sınıfta okuyan öğrenciler katıldı. 
Öğrencilere bilgisayar, tablet gibi oyunlardan ziyade sokakta oynamayı ve spor yapmaları tavsiye eden Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, sosyal medyanın artılarından çok eksileri olduğuna dikkat çekti. Boz, “Bilgisayarı sadece ödevlerinizde kullanmanızı istiyorum. Sosyal medya kanalları ise dozunda kullanılmalı. Günümüzde ne yazık ki teknoloji bağımlılığı diye bir rahatsızlık var. Bu konuda çok dikkatli olunmalı ve bunu düşünerek bunu düşünerek sosyal medya kullanıcısı olunmalıdır” dedi. 
Teknoloji bağımlılığının yaşının olmadığını ifade eden Boz, “Bilgisayar başında saatlerce kalarak oyun oynamanız sağlığınız açısından da ciddi derecede zararlıdır. Düzenli beslenemediğiniz gibi, uykusuz kalıyorsunuz. Ayrıca sürekli oturarak bel rahatsızlığına yakalanma riskiniz de çok yüksek. Sizler pırıl pırıl çocuklarsınız. Bu ülkenin size çok ihtiyacı var. Öncelikle derslerinize çalışmalısınız. Arda kala zamanlarda ise oyun oynayıp spora yönlenmeniz sizlerin sağlıklı yetişmesi için çok önemlidir. İnanın bunlar size bilgisayar oyunundan daha fazla yarar sağlayacak. Ayrıca bağımlılıkla mücadele konusunda özellikle teknoloji bağımlılığı konusunda öğretmenleri öğrencileri velileri çok iyi bilinçlendirmemiz  için çalışmalarımızı yoğunlaştırmalıyız. Hasan Ali Yücel ilkokulunda yapılan bu proje bütün okullarımızda olmalı . Biz Yeşilay olarak bu tür projeleri  maddi ve manevi olarak desteklemeye bütün gücümüzle devam edeceğiz. Şunu çok net olarak bilmeliyiz ki teknoloji bağımlılığı her türlü bağımlılığın önünü açar . Sağlıklı nesil sağlıklı gelecek için anaokuluyla birlikte başlayan eğitim sürecinde bütün çocuklarımızı bilinçlendirmeliyiz. Önemli olan başlatmamak ” diye konuştu.
Boz’un konuşmasının ardından Trabzon Rehberlik Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Ömer Gür tarafından öğrencilere teknoloji bağımlılığının anlatıldığı sunum yapıldı.