Sürmene Muratlı Özel Eğitim Anaokulu Öğrencileri Büyüledi

Sürmene Muratlı Özel Eğitim Anaokulu Öğrencileri, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlediği etkinliğe Trabzon Bürokrasisi akın etti.

Sürmene Muratlı Özel Eğitim Anaokulunda düzenlenen etkinliğe Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu’nun yanı sıra Sürmene Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve Eşi Gönül Üstün, Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak,Ak Parti Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu,MHP Sürmene İlçe Başkanı Hamit Küçükali,Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş,Sürmene Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Revi,hayırsever iş adamı Can Çobanoğlu, öğrenciler ve veliler katıldı.

Buradaki konuşmasında Vali Ustaoğlu, “Toplumda çeşitli farklılıklarımız bulunmaktadır. Kimimizin kromozomu diğerlerinden bir fazla olsa da hepimiz eşitiz. Down sendromlu çocuklarımız ve tüm engelli vatandaşlarımızın hayatlarını en iyi şekilde devam ettirmeleri ve topluma kazandırılmaları bizlerin asli görevidir. Tüm özel gereksinime sahip vatandaşlarımıza hayatlarında yardımcı olmak ve onlara daha yaşanılabilir bir ortam oluşturmak bizlere mutluluk vermektedir. Bu kapsamda son yıllarda devletimizin önemli çalışmaları bulunmaktadır. Bizler de üzerimize düşen ne görev varsa el birliğiyle yapmaya devam edeceğiz. Böyle anlamlı bir etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Etkinlik Muratlı Özel Eğitim Anaokulu öğrencilerinin gösteriyle sona erdi.

Ardından Vali Ustaoğlu ve eşi sınıfları gezerek öğrencilerle vakit geçirdiler.