Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği Sürmene İHH temsilciliğinin desteğiyle bu yılın 18. insani yardım tırını gönderdi.
“Günde 95.000 Ekmek Dağıtıyorlar”
İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Merkezi, Türkiye ve Suriye'de yaşayan Suriyelilere günde 95.000 ekmek ulaştırıyor.
“Kardeşlerini Unutmadılar”
Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği Suriye'de 2011 yılında başlayan iç savaşla birlikte açılan yaraları sarmaya devam ediyor. 2020 yılı içerisinde 18. insani yardım tırını yollayan Trabzon İHH, toplamda 87. insani yardım tırını bölgeye ulaştırmış oldu.
“Teşekkürler Sürmene”
Sürmene İHH İlçe Temsilciliği ile Sürmene'de ki hayırsever ve gönüllülerin topladığı nakdi yardımlarla 1 tır unu bölgeye gönderdiler. Konuyla alakalı açıklamada bulunan Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zühtü Kalma; "Tüm gönüllü ve bağışçılarımızdan Allah razı olsun. Sürmene İlçe Temsilcimiz Muammer Demirci'nin ve yönetiminin yoğun çaba ve gayretiyle kısa zamanda bir tır unu toplayıp bölgeye ulaştırmış olduk." dedi. Bir çuval un fiyatının 125 TL olduğunu hatırlatan Kalma; "Bir tırda 560 çuval un almaktadır. Sürmene İHH İlçe Temsilciliğimiz, iki tır un hedefiyle kısa zamanda bir tır un yardımını tamamlamıştır. İkinci tır un içinde çalışmalarını hızla sürdüren ekiplerimize teşekkür ederiz. Trabzon İHH olarak çalışamalara devam ediyoruz. Bağışçılarımız derneğimize gelerek veya İBAN hesaplarımıza açıklama kısmana "SURİYE UN" diye not düşerek bağışta bulunabilirler." dedi.