Sürmene'de İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anıldı 

İstiklal Marşı'nın kabulünün 98. yılı Sürmene'de düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. 

Sürmene Hasan Tahsin Kırali Anadolu Lisesi'nin gerçekleştirdiği kutlama programı Kulaç zade Ahmet Kültür Merkezinde yapıldı. Şehitler için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program,  Görevli Öğretmenin; İstiklal Marşının şanlı bir tarihi anlattığını belirten  "Mehmet Akif Ersoy İstiklal harbine katılmış ülkemizi ve vatanımızı savunmuştur. Yazdığı marş ise Ülkemizin milli mutabakatı ve hürriyet aşkını anlatmaktadır." dedi. 

Akif'in, 'İstiklal Harbi'nin özellikle hangi ruh ve ideolojik çerçeve içerisinde verilebileceğini' göstermek amacıyla Ankara'daki Taceddin dergahında yazdığı şiirini yarışmaya koyduğunu belirten , "Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin 12 Mart 1921'tarihli oturumunda, Yapılan elemeler sonucu bazı mebusların itirazlarına rağmen Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı şiir coşkulu alkışlarla kabul edilmiştir." şeklinde konuştu. 

Programa, 'Hilalin Gölgesinde Bir Ömür ve İstiklal Marşının Yazılma Nedenleri' adlı belgesellerin izlenmesiyle devam edildi. Oğuzhan Şahin isimli öğrencinin okuduğu 'Çanakkale Şehitleri' isimli şiir katılımcılar tarafından alkışlandı. Program ödül töreniyle son buldu. 

Törene, Sürmene Kaymakamı Mehmet Alper Çiğ,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, İlçe Garnizon Komutanı,  İlçe Emniyet Müdürürü, Ak Parti Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu,MHP Sürmene İlçe Başkanı Hamit Küçükali,Daire amirleri ve öğrenciler katıldı.