Bir tepkide Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’ndan geldi .Zorluoğlu’nun talimatı İle şehrin dört bir yanındaki reklam panolarına Love Erdoğan asıldı . 

Ayrıca sosyal medyada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek rekoru geldi. "Love Erdoğan”etiketi hem Türkiye hem de dünya genelinde Twitter ve Facebook gündeminin en fazla paylaşım yapılan konusu oldu. 2,5 milyondan fazla kişi etikete destek verdi.
Dün Amerika’da reklam panolarında Erdoğan‘a ve Türkiye’ye karşı ifadelerin yer almasından sonra Twitter ve Facebook üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vermek için başlatılan "Love Erdoğan” etiketli paylaşımlar vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.
Twitter'da dünya gündeminin ilk sırasına yükselen paylaşımlara, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, milletvekilleri ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin de aralarında bulunduğu birçok kişi destek verdi. Bu kapsamda şu ana kadar yaklaşık 2,5 milyon tweet atıldı.


Erdoğan "Geleceğin Türkiye'sini hep birlikte inşa edeceğiz" mesajı verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan da Twitter'dan paylaşım yaptı, şu ifadeleri kullandı: 
"Türkiye'yi tarihi zaferlere ulaştırma mücadelemizde yanımızda yer alan herkese yüreğimiz de kollarımız da kapımız da ardına kadar açık! Daha gidecek çok yolumuz, yapacak çok işimiz var. Geleceğin büyük ve güçlü Türkiye'sini inşallah hep birlikte inşa edeceğiz."

Trabzon Büyükşehir'den sonra Maçka Belediye Başkanı Dr.Koray Koçhan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta'da talimat verdi ilçeleri  "Löve Erdoğan" dedi . 

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim'de Erdoğan'a destek verenlerin arasında .