Spor Okulu İçin Start Verildi
Haber : Muzaffer Beşinci   www.trabzonhaber24.com  

Akçaabat’ta eğitim başta olmak üzere diğer alanlarda yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili toplantı yapıldı.

Akçaabat Sebat Sporun mevcut binası korunarak yapılması planlanan Tematik Spor Lisesi için hazırlanan projelerin görüşüldüğü toplantıya Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Akçaabat Kaymakamı Soner Yenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, Ak Parti İlçe Başkanı Emre Akgün, , İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü katıldı.

Tematik Spor Lisesi’nde ana branş yüzme olmak üzere su sporları, futbol, atletizm, güreş gibi branşlar da yer alacak. Okul binası, çok amaçlı salon ve pansiyon olmak üzere toplamda üç binadan oluşacak olan lise sporculara, amatörlere ve şehre hizmet edecek.

Bütün bunların yanında Sebat Sporun mevcut antrenman sahası da modernize edilerek daha fonksiyonel hale getirilecek.

Toplantıda konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, “Denizle iç içe bir şehrimiz var. Şehrimize kazandıracağımız Spor Lisesi’yle yüzme dalında Türkiye’nin merkezi olabiliriz. Bu tür projeler gençlerimize, sporcularımıza ve turizm açısından şehrimize son derece faydalı olacaktır. Bu projeyi en kısa zamanda hayata geçirmek için hep birlikte çalışmalarımızı hızlandırdık.” dedi.