Çocuklarının dağa kaçırılmasında HDP'yi sorumlu tutarak, 3 Eylül'de HDP İl Başkanlığı binası önüne gelen Diyarbakır annelerinin başlattığı oturma eylemine destek ziyaretleri sürüyor.

Bakan Soylu beraberinde Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile oturma eylemini sürdüren Diyarbakır annelerini ziyaret etti. 

Anneler gözyaşları içerisinde Bakan Soylu'ya çocuklarını ve onlara duydukları özlemi anlattı.

Duygulu anların yaşandığı ziyarette, anneler çocuklarına kavuşmak istediklerini belirtti.

Soylu, "O kadar büyük ve kuvvetli bir iş yapıyorsunuz ki; Allah sizden razı olsun. Kulp'tan geliyoruz. Orada da yüreği yanan anneler vardı. Onlarla birlikteydik. Cumhurbaşkanımızın size selamı var. Yüreğimiz burada. Size minnettarız." dedi.

Annelerin, "Buradan ayrılmayacağız, çocuklarımızı istiyoruz." sözü üzerine Soylu, "Bütün milletimiz sizlerle beraber. Siz sadece kendi çocuklarınızın değil, bütün çocukların annesi oldunuz. Söyledikleriniz bütün Türkiye'yi titretti. Türkiye sizinle tek yürek." diye konuştu.

Soylu'nun bir kız çocuğunun dün annesine kavuştuğunu belirtmesi üzerine, eylem yapan anneler, "Darısı tüm gençlerin başına" diyerek alkışladı, "yaşasın Türkiye" sloganları attı.

"Demiri eritecek yürekleri var"

"Sayın Cumhurbaşkanımızın hem selamlarını getirdim hem de bütün Türkiye ve dünyaya ortaya koyduğunuz haykırışa olan desteklerini getirdim." diyen Soylu, oturma eylemi yapan annelerin sadece kendi çocukları için burada olmadıklarını vurguladı.

Soylu, "Bu anneler bundan sonraki tüm çocuklar için, ülke çocukları için buradalar. Demiri eritecek yürekleri var." ifadelerini kullandı.

Tüm ülkenin oturma eylemi yapan anneleri desteklediğine işaret eden Soylu, şöyle konuştu: