Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürü Ahmet Kurt, Soğuksu Mahallesindeki şiddet önleme ve izleme merkezleri (ŞÖNİM)’de yapılan çalışmaları anlattı.ŞONİM'deki toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Metin Şahin,Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Derneği Başkanı Melek Çakır, Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürlüğü Müdürleri , Müdür Yardımcıları ve Basın Mensupları katıldı. ŞÖNİM’in 2012 yılı Aralık ayı itibari ile kurulduğunu ifade eden Kurt, kurulması planlanan 14 pilot ilin içinde Trabzon’unda olduğunu söyledi.

Kurt, 2012 yilinda açılan siddet önleme ve izleme merkezi (şönim) 7/24 çalışma esasıyla şiddet gören ve şiddet uygulayan yönelik  psiko-sosyal destek vermekte, hukuki yönlendirmeler yaparak rehberlik çalışmalarıni planlamaktadır. Özellikle önleyici hizmetler kapsamında farkındalık çalışmaları planlayarak ailenin güçlenmesine katkı sağlamakta  ve şiddetin azalmasına yönelik projeler geliştirmektedir.

Açıklamalarinda 2019 yili itibariyle 81ilin hepsinde şonimlerin açıldığını ifade eden Kurt, kahvehanelerde "Demli Çay Sohbetleri" adıyla farkindalik eğitimlerine devam edeceklerini söyledi. 25 Kasım  uluslararasi kadına yönelik siddetle mücadele günü kapsamındaki etkinlikleri kapsamında gazetecilerle bir araya gelinen çalışmada medyada kadına yönelik kullanılan dilin sosyol hizmet uygulalari açısından değerlendirilmesi yapıldı.