Siirt'ten Kardeşlerimiz Gelmiş 

İçişleri Bakanlığı’ nın başlattığı ve himayesinde başarı ile yürütülen "Kardeş Şehir Projesi" kapsamında Siirt'ten geniş yelpazede bir kafile Cuma günü Trabzon'a geldi.
 Geçen yıl Ortahisar Belediyesinin Siirt'te gerçekleştirdiği dillere desten Hamsi Festivalinin ardından vatandaşların olumlu yöndeki dönüşleri ve takdir ederek devamını talep etmeleri ile Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt’ten öğretmen, öğrenci ve gazetecilerden oluşan 70 kişilik kafileyle Trabzon'a geldi. Trabzon Valiliği ve Ortahisar Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı etkinliğe katılan Siirt kafilesi, bu akşam Trabzonspor-Aytemiz Alanyaspor maçını izlediler.

İSMAİL USTAOĞLU ;

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Siirt kafilesini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında ‘Kardeş Şehir’ buluşmalarının önemli sonuçlara vesile olduğunu ifade ederek öncülük eden İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Vali İsmail Ustaoğlu, İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülen "Kardeş Şehir" projesi kapsamında Siirt ilimizden gelen; aralarında öğretmen, öğrenci ve basın mensuplarının olduğu kafile onuruna bir yemek verdi.

ALİ FUAT ATİK;

Projenin temellerinin sağlam atıldığını belirten Siirt Valisi Ali Fuat Atik;”karşılıklı ziyaretler ve sosyal,kültürel,sportif etkinlikler vesilesiyle kaynaşmanın temelinde hoşgörü ikliminin hakim olduğunu” söyledi. Göreve başladığı ilk günden bu yana Siirt'te devlet ile vatandaş kucaklaşmasını önemsediklerini dile getiren Atik, duygularını şöyle aktardı:  "Geçen yıl İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda 'Basın Mensupları Arasında Gönül Köprüsü Projesi"nin temeli atıldı. Trabzonlu misafirleri şehrimiz Siirt’te en iyi şekilde ağırladık. Siirt'ten de bir kafile kardeşlik buluşması vesilesiyle Trabzon’a gitti.Şimdi de sıra öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile Siirt’ten Trabzon’a “Gönül Köprüsü” kurmakta. Siirt ile Trabzon tarihi ve kültürüyle iki köklü medeniyetin mirasçılarıdır. Kuzey ile güney arasında da kardeşlik bağlarını daha da güçlendireceğiz...”

AHMET METİN GENÇ;

Trabzon Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu ve Siirt Valimiz Sayın Ali Fuat Atik’in teşrifleriyle, kardeş şehrimiz Siirt’ten gelen kıymetli misafirlerimizle güzel bir akşam yemeğinde bir araya geldik.

Mesafeler uzak olsa da gönüller bir. Hepimiz bu güzel coğrafyanın harika ezgileriyiz. Biriz, beraberiz, kardeşiz. Hep birlikte Türkiye’yiz.

Trabzon Devlet Su İşleri Misafir hanesindeki akşam yemeğine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu,Siirt Valisi Ali Faik Atik,Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç,Ortahisar Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse ve daire amirleri katıldı.