Siirt'te Hamsi Festivali Kardeşliği Pekiştirecek 
 
Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi ile Karadeniz Bölgesi arasında kurulan kardeşlik köprülerine bir yenisi daha ekleniyor.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başlatmış olduğu"Kardeş şehirler projesi" kapsamında Trabzon Ortahisar Belediyesi Siiirt'te bugün hamsi şöleni düzenleyecek.

İçişleri Bakanlığı'nca yürütülen 'Kardeş Şehirler Projesi' kapsamında, Trabzon ve Siirt'in kardeş şehir olmasının ardından Siirt'te 'Hamsi Festivali' düzenlenecek. Trabzon'dan kente getirilen 20 ton hamsi, pişirilerek, 1 Ton Beton Helva ve Vakfıkebir Ekmeği Siirtlilere ikram edilecek.

SİNAN YILMAZ SİİRT'İ YAKACAK 

Trabzon Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hacinail Altunay’ın organizesinde tüm hazırlıkları eksiksiz bir şekilde devam eden Siirt Hamsi Fedtivalinde Karadenizli meşhur sanatçı Sinan Yılmaz Siirt'e Festival Alanında Muhteşem Konser verecek.ses ve Görüntü ise yine Ekol Ses ve Görüntü Hizmetleri tarafından yapılacak.

ORTAHİSAR HAMSİ FESTİVALİ BUGÜN 
Kardeşliğin pekişmesi ve gönül köprülerinin kurulması noktasında Trabzon Ortahisar Belediyesi ile Siirt Belediyesinin ortaklaşa düzenleyeceği "Hamsi Festivali" bugün saat 15.30'da Siirt'te gerçekleşecek. Birlik ve beraberliğimizin korunması ile dayanışma ve kaynaşmayı hedefleyen Hamsi Festivalinin artık geleneksel hale geleceğini ifade eden Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç "Siirt'te vatandaşlarımızla böylesine anlamlı ve değerli bir etkinlik kapsamında bir arada olmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşayacağız .Ülkemizin birliği-dirliği-kardeşliği için Ortahisar Belediyesi olarak her zaman üzerimize düşen görevi yaptık yapmaya da devam ediyoruz" dedi.  
SİİRT VALİSİ ATİK; DOKUNMAKLA BAŞLAR HER ŞEY 
Siirtliler ve Trabzonluların birlikte hamsi pişireceklerini belirten Siirt Valisi Ali Fuat Atik, "Siirt ile Trabzon kardeş şehir ilan edildi. Geçen ay Siirt İl Özel İdarespor Kulübümüz ile Trabzonspor Kulübü arasında kardeş takım ilan edildi. Siirtli taraftarlar, Trabzon'a giderek Trabzonspor ile Kasımpaşaspor maçını izledi. Kardeşlik köprüsünün temellerini burada attık. Şimdi ise Trabzon'dan ilimize gelecek olan Trabzonlu vatandaşlarımız burada Trabzon'un yaşatacaklar ve burada tüm hep birlikte hamsi pişirecekler. Festivalin yapılacağı alanda Trabzon Ortahisar Belediyesi yetkileriyle birlikte inceleme yaptık. Amacımız bu kardeşlik köprüsünü genişletmek ve iki farklın ikin kültürünü tanıtmaktır. 20 ton hamsi kızartılıp Siirtli vatandaşlara dağıtılacaktır. Bunun yanında ise konserlerimiz ve çeşitli etkinliklerimiz olacak" dedi
KARDEŞLİĞİMİZ PEKİŞECEK
Siirt'te bugün 21 Kasım Çarşamba saat 15.30'da  gerçekleşecek "Hamsi Festivali" kapsamında tarihi yerlerin gezilmesi, ziyaretler, konser etkinliği, halk oyunları gösterisi ,resim sergisi, yöresel stantlar açılması da yer alacak. Etkinliğe Siirt'e komşu iller olan Batman-Bitlis-Muş-Bingöl ile birlikte Mardin, Diyarbakır ve Erzurum illerinden de katılım olacak
BÖLGEDE ARTIK HUZUR HAKİM
Güneydoğu ve Doğu Anadolu ile Karadeniz Bölgesi arasında gerçekleşen karşılıklı etkinlikler-geziler ve festivallerle yaşamın her alanında dayanışma-kaynaşma ve paylaşmayı hedeflediklerini belirten Kardeşlik Projeleri koordinatörü  Ahmet Külekçi ise yaptığı açıklamada "İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu'nun himayesinde gerçekleşen bu projelerle önyargılarımız kalkıyor, birbirimizi daha iyi anlıyor ve kardeşliğimiz pekişiyor .Bölgede artık terör değil huzur hakim. Kadim şehirlere hem ülkemizden hem de yurt dışından binlerce insan akın ediyor. Bu güzellikleri yerinde paylaşıyoruz herkes çok mutlu oluyor" dedi.

TRABZON SİİRT'TE

Hamsi Festivali İçin Trabzon'dan ve Çevre illerden Siirt iline akın akın Trabzonlular geliyor.