Sendika Başkanları'ndan Genç'e Övgü 
Sendika temsilcilerine hitap eden Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, belediyede çalışan bütün personelin sendikalı olmasını temel hedef olarak gördüğünü söyledi.  
Sendika başkanlarından Genç'e övgü; 
"Genç, işçisini bir sendika başkanı gibi sahipleniyor"
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 11.'si düzenlenen 'Yerel Buluşmalar' toplantıları kapsamında sendika temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya; KESK, Türkiye KAMU-SEN, MEMUR-SEN, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ konfederasyonlarına bağlı sendikaların temsilcileri katıldı. 
Başkan Genç, "Bütün personelimizin sendikalı olması temel hedefimiz, arzumuzdur. Şu anda belediyemizde çalışan 769 arkadaşımızı sendikalıdır. Teknik Katı Atık'ta çalışan  425 arkadaşımız da çıkan taşeron yasasıyla birlikte ORBEL kurumuna nakledildi. Onların da tamamını biz sendikalı yapacağız. Bunu çok önemsiyorum." dedi. 
"İSTİŞAREDEN İSTİFADE ETTİK"
Toplumun bütün kesimleriyle istişare etmeye özen gösterdiğini ve istişarelerden faydalandığını belirten Başkan Genç, "Bugüne kadar gerek kamuda gerekse özel sektörde faaliyet gösteren bütün sendikalarla çeşitli vesilelerle bir araya gelerek istişarelerde bulunduk. Biz toplumumuzu oluşturan bütün kesimlerle istişare ederek ve bundan istifade eden bir yönetim kültürüyle birlikte icraatlarımızın daha başarılı olacağı düşüncesiyle yola koyulduk. Katılımcı belediyecik ilkesi doğrultusunda bunu formel toplantılar olarak değil, samimi bir düşünce olarak ortaya koyduk. Bugüne kadar yapabildiğim oranda da bundan istifade ettiğimizi söylemek isterim." diye konuştu.  
Ortahisar Belediyesi'nin idari yapısıyla ilgili bilgiler veren Başkan Genç, "Malumunuz Büyükşehir Yasası birlikte Ortahisar Belediyemiz 232 km2'lik bir alanda kuruldu. Önceki Trabzon belediyemiz 226 bin nüfusa sahipken şu an itibarıyla biz 332 bin 502 nüfusa sahip bir ilçeyiz. Türkiye'de birçok ilden fazla nüfusa sahip olduk. Önemli oranda entegrasyon ve intibak sorunlarını aştık. 7 Belediye ve 36 köyü birleştirdik kendine özgü bir yapı oluşturduk. Önümüzdeki dönemde tam oturmuş bir kadro yapısıyla hizmet edeceğiz. Yapılan hizmet binamızla birlikte fiziki anlamda da dinamik yerli yerinde bir yapıyı oluşturacak. Biz bunları yaparken bir taraftan hizmete devam etmeye çalıştık." şeklinde konuştu.  
"BÜYÜKŞEHİR YASASI DEĞİŞECEK"
Konuşmasında Büyükşehir Yasası'nın Malatya, Ordu gibi küçük boyutlu büyükşehirlerin gelir kalemlerinde ciddi sıkıntı doğurduğunu ve bu konuyla ilgili yeni bir yasa hazırlığı olduğunu belirten Başkan Genç, "Bunu açıkça ifade etmeyelim ki büyükşehir yapılanmamızı Trabzon ölçeğinde olan illerde daha yukarıya taşımak için yeni bir yasa hazırlanıyor. Büyükşehir Yasasının; Ordu, Malatya, Trabzon gibi illerde istenildiği oranda olumlu olduğunu söyleyemeyiz. Gelir dağılımıyla ilgili birtakım sorunları vardı. Bu devam ettiği müddetçe büyükşehir yasasından istenildiği gibi yararlanamayacağını büyükşehirlerin daha da büyüyeceğini küçük çaplı büyükşehirlerin ise daha küçük oranda büyüyeceğini söyledik. Ve aradaki makasın kapanamayacağını, dengelenemeyeceğini söyledik. Geçtiğimiz hafta içişleri bakanımız geliri artıracak kalemlerde yeni düzenlemelere gidileceğini söyledi.  Bunun somut neticesini de inşallah bizler alacağız. Bunun somut neticesi Trabzon'a daha fazla para gelmesidir. Yani Trabzon'da daha fazla hizmet üretilmesidir. Trabzon'a partisi, siyasi görüşü, ne olursa olsun kim bir çivi çakmışsa Allah ondan razı olsun. Bu şehirde geçmişte her kim bu şehri güzelleştirmek adına daha yaşanabilir olması adına her ne yapmışsa Allah ondan razı olsun. Biz de bunun gayreti içerisindeyiz. Bu görevler gelip geçicidir." ifadelerine yer verdi.  
"ALTYAPI HİZMETLERİNDE YETERLİ HALE GELDİK"
Belediyenin faaliyetleriyle ilgili bilgiler sunan Başkan Genç, altyapı hizmetleriyle ilgili belediyenin kendine yeter duruma geldiğini belirterek, "Kurulduğumuz anda Ortahisar Belediyesi olarak altyapı hizmetlerini yürütebilecek kabiliyetimiz % 5 oranında idi. Gelir gelmez 11 milyonluk makine parkımızı tamamladık. Şu anda asfalt plenti, beton santrali ve konkasör tesisi gibi birçok üniteyi açtık. Altyapı hizmetlerini yürütmek için kendimize yeter duruma geldik. Yol standartlarımızı her geçen gün daha yükseltiyoruz. Biz geriye dönük baktığımızda vatandaşlarımızdan destek isterken Trabzon'umuzu  daha yukarı çıtalara çıkmasını arzuladığımızı hep söyledik. Bunun için Ekopark'ı hizmete açtık. Mağmat Projesi'nde kazma vurma aşamasına geldik. TOKİ projelerini hızlandırdık. Buradan belediye başkanı olarak ifade edeyim ki, Trabzon'da yatırım yapmaya hevesli yatırımcılarımız var. Biz kentsel dönüşüm projelerini sadece TOKİ'ye yüklemeyelim. Özel sektörde bu konularda devreye girsin. Yeşili artıracak projeleri öne çıkarmamız lazım. Kültür ve sanat faaliyetlerini artıracak projeleri ortaya çıkarmamız lazım." diye konuştu.  
ÇALIŞANLARIMIZIN TAMAMI SENDİKALI OLACAK
Ortahisar Belediyesi'nde çalışan herkesin sendikalı olacağına vurgu yapan Başkan Genç, "Bütün personelimizin sendikalı olması temel hedefimiz, arzumuzdur. Şu anda belediyemizde çalışan 769 arkadaşımız sendikalıdır. Teknik Katı Atık'da 425 arkadaşımız da ORBEL şirketine nakledildi. Onların da tamamını biz sendikalı yapacağız. Bunu çok önemsiyorum. Şunu ifade edeyim ki göreve geldiğim zaman Orbel çalışanları 1480 TL civarında alıyordu. Sendikasızlar ise 1180 TL alıyordu. Bu fotoğrafa baktım ve dedim ki bir başkan olarak gece biz istirahat halindeyken, o çöpleri toplayan arkadaşlarımız normal çalışan arkadaşlarımızdan daha az alıyorsa bu adalet değildir ve bu benim sorunumdur dedim. İlk hedef olarak evvela sizi diğer arkadaşlarımızla eşitledik. Şu anda temizlik işlerinde sendikasız işçiler 2400 TL civarında alıyor. Yani sendikalı olarak çalışanlardan bile fazla alıyorlar. Bizim bunları hesap etmemiz lazım. İnanın toplu iş sözleşmelerini bir masa etrafında toplanarak sohbet havasında yapıyoruz. Onlarda da belediye imkanlarını düşünüyor ve karşılıklı olarak bir mutabakata varıyoruz. Biz, belediyemizde en iyi şartları sağlamalıyız ki verimlilik artsın anlayışıyla hareket ediyoruz."
"Sözlerimiz son verirken mübarek üç aylar girdi. Cenabı Allah, bizlere Regaip Kandili'nden daha fazla feyz alarak yola devam etmeyi nasip etsin. Ve bu milletin beraberliği adına Afrin'de mücadele ederken şehit olan askerlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyoruz. Cenab-ı Allah ordumuza bu haklı mücadelesinde muzaffer olmayı nasip etsin. Hepinize çok teşekkür ediyorum."
"ORGANİZASYON TAKDİR EDİLMELİ"
Toplantıda söz alan sendika temsilcilerinden TES-İŞ Başkanı Cengizhan Gündoğdu bu tür organizasyonları şehir için çok önemli olduğunu belirterek, "Tarihte ilk defa bir belediye başkanı bütün sendikaları toplayarak bir sunum yaptı. Başkan Genç, seçildikten sonra sendikalara hep on adım gelmiştir. Sendikalar da en az üç adım giderek ona cevap vermelidir. Bu nedenle bu organizasyon çok takdir edilmeli ve örnek alınmalıdır." dedi. 
KAMU-Sen İl Başkanı Coşkun Dilber ise Başkan Genç'in sendikalarının fikirlerini önemsemesinin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, "Başkanımız daha önce birkaç kez sendikamızı ziyaret ederek bizlerle görüşmüştü. Şimdi ise hepimizi toplayarak istişare ediyor. Bunu çok değerli buluyorum ve kendisine teşekkür ediyorum." diye konuştu. 
"BİR SENDİKA BAŞKANI GİBİ DAVRANIYOR"
Sağlık-İş Sendikası Başkanı Osman Çavuş ise, "Genç'in duruşunu, vatandaşlara dokunuşunu anlatmaya gerek yok.  O bir belediye başkanı olduğu kadar bir sendika başkanı gibi işçisini sahipleniyor. Başkanımızın bu duruşu bütün belediye başkanlarına örnek olmalı. Kendisini dinlerken bir belediye başkanını değil sanki bir sendika başkanını dinliyorum havasına kapılıyorum." ifadelerine yer verdi. 
YOL-İŞ Sendikası Başkanı TÜRK-İŞ İl Temsilcisi Gökhan Gedikli ise, "Ahmet Metin Genç Başkanımız her zaman bizimle iletişim kurmaya özen gösteren birisi. Kendisine telefonla, makamına giderek ya da bu tür toplantılarla ulaşma imkanı buluyoruz. Ne zaman istersek bizim yardımımıza koştu. Sorunlarımızın çözülmesi için devreye girdi. Uzun yıllar sendikacılık içinde yer alan biri olarak ilk defa bir belediye başkanının sendikalarla bu kadar yakın bir temas kurduğuna şahit oldum." sözlerine yer verdi.