Sel Felaketinde Yaşamını Yitiren Fatih Oğuzhan Göz Yaşları Arsında Toprağa Verildi
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com


 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Sel felaketinde kaybettiğimiz Fatih Oğuzhan'ın cenazesine katıladı. 

Beşikdüzü'nde dün yaşanan sel faciası yürek yakan görüntülere sahne oldu, Tüm Trabzon şehir bürokrasinin yanısıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de olay yerine intikal etmişti.

   MAHVOLDUK BAKANIM Sel sularının etkisiyle büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği Beşikdüzü ilçesinde bizzat incelemelerde bulunan Bakan Soylu'nun, hasar tespit çalışmalarına katıldığı sırada bir vatandaşın ağlayarak ''Sayın Bakanım mahvolduk, tüm emeklerimiz heba oldu...'' demesi yürekleri dağladı.  Bunun üzerine ağlayan vatandaşa sarılarak ''Devlet her zaman yanınızdadır, müsterih olun.'' diyen Soylu sel mağduru vatandaşı teselli etti. Soylu, bölgede gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük bir afet yaşandığını söyledi. İlk andan itibaren belediyelerin, bütün kurumların zararın daha az olması, tedbirlerin alınması için yoğun bir çaba ortaya koyduğuna dikkati çeken Soylu, "2 vatandaşımız vefat etti, bir vatandaşımız kayıp şu anda. Vatandaşımızın bulunması çalışmaları devam ediyor." diye konuştu. Soylu, gerekli bütün desteklerin buraya aktarılacağını vurgulayarak, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla bölgeye geldiklerini, tespitleri gerçekleştireceklerini söyledi. Bakan Soylu, bir gazetecinin Karadeniz için yapılan yağış uyarısına yönelik sorusuna, "Bizim bu bölgede genellikle ilçelerde hemen hemen her yıl bu tür olaylarla karşılaşılıyor. Bir taraftan DSİ taşkın önleme projeleri gerçekleştiriliyor bir taraftan dere ıslah çalışmaları gerçekleştiriliyor. Buna yönelik çok önemli çalışmalar yaptık. Anlaşılıyor ki bu çalışmalara aynı hızla devam etmeliyiz. Vatandaşlarımıza Meteorolojinin uyarıları sürekli aktarılıyor. Herkes kendi tedbirlerini almaya çalışıyor." yanıtını verdi.