Şehit Özel Harekat Polisi Erhan Konuk Adana'da toprağa verildi

Şehit özel harekat polisi Erhan Konuk için memleketi Adana Pozantı'da 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polisi Erhan Konuk'un cenazesi, Van'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Adana'ya getirildi. Havalimanında Adana Valisi Mahmut Demirtaş, kent protokolü ve ailesi tarafından karşılanan şehit polis Erhan Konuk'un cenazesi, karayoluyla Pozantı İlçesi'ne gönderildi. Şehit oğlunun cenazesini karşılayan annesi Nuray Konuk güçlükle ayakta durabildi.

BU BAYRAK DÜŞMEZ

Şehit polis memuru Erhan Konuk'un Faceebok adresinin ana sayfasındaki "Ön kuzu hey! Ön kuzu! Önde gider Ön kuzu. Bu Bayrak düşmez yere. Ölmedikçe son kuzu!" paylaşımı da dikkat çekti. Ayrıca şehidin sözlüsü Görkem Nur Ayaz'ın 2 Haziran'da Facebook'ta kendi adresinde birlikte çektirdiği fotoğrafa, "Senden sonra ile başlayan cümleler olmasın hayatımda. Seninle birlikte kalsın bütün cümleler" paylaşımına şehit Konuk'un, "Zaman sen olmayınca geçmiyor" yazdığı görüldü.

HAYALLERİMİZ VARDI

Sözlüsünün şehit haberiyle yıkılan Görkem Nur Ayaz ise köydeki cenaze evinde yakınlarına sarılıp ağlayarak, "Hayallerimiz vardı. Beni nasıl bırakıp gitti? Üç. 3 ay sabır edemiyorum bir ömür nasıl sabır edeceğim" diye gözyaşı döktü.

5 BİN KİŞİ UĞURLADI

Askeri uçakla getirildiği Adana Havalimanı'nda alınan şehidin cenazesi, konvoyla Pozantı İlçesi'ne bağlı Aşçıbekirli Mahallesi'ne götürüldü. Burada şehidi Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akgüneş, Özel Harekat Daire Başkanı Selami Türker, ailesi ve yaklaşık 5 bin kişi karşıladı.

Törende şehidin anne, baba ve kardeşlerini yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidin sözlüsü Görkem Nur Ayaz ise altın bilekliğine bakıp gözyaşı döktü.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Erhan Konuk, 2005 yılında Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde şehit olan Üsteğmen Zafer Sabancı'nın yanına gözyaşları içinde defnedildi.

Bu arada şehidin babası Fehmi Konuk'un Facebook adresinden 3 Ağustos'ta özel harekat polisleri ile bir lokantada çektirdiği fotoğrafın altına yazdığı "Özel harekat, Pozantı'da. Allah onları korusun" paylaşımı dikkat çekti.