SAĞIROĞLU BASININ KARŞISINA YOMRA PLATFORMU İLE ÇIKTI 

 Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

BAŞKAN SAĞIROĞLU PLATFORM ÖYLE DEĞİL BÖYLE OLUR BAKIN BİR ARKAMA 

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu,  Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın Toplantısında hakkında çıkartılan dedikodu ve iddaalara cevap verdi . Başkan Sağıroğlu, “Yomra’da MHP’li Belediye Meclis üyesi Hasan Bayrak’ın kendisi hakkında ortaya attığı iddialar ve darp edilmesi” olayı ile ilgili açıklama yaptı.  Sağıroğlu, “Geçen hafta uydurma bir platform adı altında toplantı düzenlendi. Burada yapılan basın toplantısında Yomra’nın imarının katledildiğini ve o imardan rant elde edildiği söylendi. Daha önce 2 dönem belediye başkanlığı yaptım. 10 yıldır bu arkadaşların basın kuruluşlarında çıkmış her hangi bir beyanatı var mıydı? Siyasi değişiklik söz konusu olunca eleştiri noktaları ortaya getirildi.  İmar Kanunla beraber yapılan uygulama. Bizim kurumumuz teftişe tabidir. İmarı dikeyde kullanırsınız, yatay da kullanırsınız. Yasal haktır” dedi.

YOMRA'YA 650 DÖNÜMLÜK DOLGU SAHASI YAPACAĞIZ

Yomra’ya 650 dönümlük dolgu sahası kazandıracaklarının altını çizen Başkan Sağırolğu, “Zaman zaman yurt dışı gezilerine Dubai’ye gidiyoruz. Orada yapılaşmalara şahit olduk. Biz Trabzon ili olarak turizmde iddialı değiliz. Ama Yomra Trabzon’da ki turizmin yüzde 50’sini teşkil ediyor. Biz orada örnek projeleri ön plana çıkarmamız lazım. Döküm sahası ve hafriyatlarla ilgili şahsıma ve aileme atfen söylediği şeyler var. Büyükşehir olduktan sonra döküm sahaları ile ilgili sıkıntılarımız var. Biz de Yomra Belediyesi olarak denizde dolgu alanı ile ilgili sıkı bir çalışma içindeyiz. Yakın zamanda bunu bildirip sorunu ortadan kaldırmaya çalışacağız. 650 dönümlük döküm sahası içinde sosyal tesislerle birlikte olacak” diye konuştu. Bayrak’ın kendisi hakkında 17 şikayet dilekçesi verdiğini ifade eden Başkan Sağıroğlu, “Bahsettiğimiz meclis arkadaşımız 17 tane dilekçe, o serzenişleri ile ilgili hem şahsıma, belediyeye, Büyükşehir’e il mahalli idareler kuruluna bu şikayetleri yaptı. Biz denetlemeden geçen kurumuz. Zaten Büyükşehrimiz bunların her gün yazısını yazıyor. Denetim yetkileri vardır alıp inceliyorlar"  

İDDİALARI İSPATLASIN HEMEN İSTİFA EDERİM 

O arkadaşımızla ilgili bir anekdotu sizle paylaşmak istiyorum. Kendi mülkiyetinde inşaat yaptı. Katı K 4.. Ama 8 kat yapıldı. İnşaatı yapan firma Necaattin Bedel.. Niye 8 kat oldu. Bunun hesaplamaları neticesinde o arkadaşımızın yeri 8 kata tekamül etti. İnşaatı yaptı, bitti yapı kullanması verildi kendisi de orada ikamet ediyor. Necaattin Bedel arkadaşımızı arayacaksınız diyeceksiniz ki Yomra Belediye Başkanı sizin bu imar hakkınızda her hangi bir hakkınızı elinizden aldı mı? Size engel çıkardı mı? “Çıkardı” derse ben bu gün bu saatte bu dakikada istifa ederim. Bizim öyle bir sıkıntımız yok…  Kendisinin bir arazisi var imara açılşamasını istiyor. 5 binlik ihaleler ihale edildi. Bu ihale bitmeden binlik tadilatları kabul etmiyor. Sadece turizm istisna… Bunun haricinde ki planlar geriye iade edilecek. 5 binlikler bittikten sonra ilçe belediyeler binlik planlarını yapacak” dedi.  BUGÜN İSTİFA EDERİM Yomra’da ellerinden geldiğince yatırımcıya destek olmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Sağıroğlu, “Biz Yomra Belediyesi olarak inşaat sektöründe elimizden geldiğince yatırımcıya yardım ettik. Bende bütün iş yapan müteahhitlerimizi alıp tek tek sorgudan geçirin. Cumhuriyet Savcıları da çağrılsın. Bir tane arkadaşımız iddia ederse rüşvetle ilgili ben kabul ederim. Bu kadar açık ve net olarak söylüyorum. O basın açıklamasında arkadaşımız çok ağır olan bir yer…  “Belediye Başkanı kardeşlerine ait iş makineler ve kamyonları akaryakıt giderlerini zaman zaman belediyeden karşılandığını” ifade etmektedir. Bir nevi hırsızlık.. Allah’a şükür bizim hırsızlıkla işimiz olmaz. Kesinlikle reddederiz.  Belediyemiz nereden akar yakıt alıyor. Hemen Yomra’nın girişinde mülkiyeti belediyemize ait olan işletmesi özel firmada olan akaryakıt istasyonundan akaryakıt alıyoruz. Burası 24 saat kameralarla izleniyor. Ne kardeşlerime, ne aileme ait araçlar parası dahi olsa oradan alışveriş yapma şansı yoktur. Bu yalandan ötürü hemen Cumhuriyet Savcılarına sesleniyorum, oradan kamera görüntülerini izlesin. Orada bizim bir aracımız bırakın akaryakıt almayı uğramak niyetinde de olsa ben bugün istifa ederim…


TEPEDEN  PARALEL KUMPASLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Burada paralel linç ve kumpasla karşı karşıyayız. Yerel seçimlerde biz AK Parti’ye ekimizle katıldıktan sonra Yomra’nın yerel seçim sonuçları analiz edin. Hem CHP; SP ve MHP.. Burada bir birleşme olur saygı duyarız. Seçim sonuçlarına diğerleri de saygı duymak zorundadır.  Parlamentoda grubu bulunan iki siyasi partinin milletvekili Yomralı.. Ama bu milletvekillerimizi bir tanesi ayrıca Genel Başkan adayıydı. Yomra Siyasi tarihinde yüzde 73 rekor oy yok. Bu arkadaşlarımızla beraber, bu sivil toplum örgütleri ile beraber, belediye meclisi, muhtarlarla yazılmış tarihi bir zaferdir. Bizleri sizler yerel yöneticilersiniz, genel seçimlere katılmamanız lazım diye eleştirdiler.  Biz şunu yapsaydık, biz seçildik, sizin seçiminize karışmıyoruz mu diyecektik.

KENDİSİ SOLCU, AK PARTİ’YE KATILMA EGELİMİ GÖSTERDİ

O arkadaşımız kendisi solcu bir arkadaşımız. Bir önce ki seçimde SP’den Belediye Başkanı adayı oldu. Daha sonra SP’den istifa ederek HAS Partiye katıldı. O süreçte de HAS Parti’nin kapatılma sürecinde AK Parti’ye katılma eğilimi gösterdi. Biz de aday  olunca ilan edilince bu arkadaşımız orada çekip gitti” dedi.  

BAŞKAN SAĞIROĞLU HEM VALLAHİ HEM BİLLAHİ OLAYDAN HABERİM YOKTU OLSA ENGELLERDİM

 Başkan Sağıroğlu, kavga olayının ayrıntılarını da paylaşarak, “Bizi böyle itham ediyorsunuz. Rakamlarla belgelerle cevap veriyorum. Kimse bizim icraatımızı beğenmek zorunda değil. Eleştir. Ama eleştirinin de bir noktası var. Aileyi, şahsımı, ilçeyi, belediyeyi toplumun önüne atıp hırsızlıkla itham ediyorsunuz. Belediyenin aylık yaktığı yakıt 50 bin TL.. Kamerayla izleniyor. Bu ithamları niye yapıyorsunuz. Elinizde somut belge yok. Ben eşimle beraber, sağlık sorunu nedeniyle Ankara’dayım. Bu açıklamalar yapılıyor, o gece acilen gece uçağı ile geriye dönüyoruz. Sabah geç kalkıyorum. Eşimi iş yerine bırakırken bu haberi alıyorum. Allah şahidim olsun, vallahi billahi, Allah beni buradan kalkmayı nasip etmesin, haberim yok bu işten. Haberim de olsa engellerim. Benim bu dolaplarda bezim olmaz. Ulusal medyanın gündemine taşıyorsunuz. Çok büyü iş olmuş. Ülkemizde bu kadar gelişme varken.. O paralel televizyonlar flaş falaş gündeme taşıyor. Trabzon’da günde kaç kişi kavga ediyor. Benim bu işten haberim yok. Ama bunu siyasi bir hareket haline getirip meclis gündemine taşımak nedir.. Basit kavga..

KARDEŞİME SİLAH ÇEKTİ SİLAH SAVCILIKTA
 Küçük kardeşim çalışıyor orada. Bu da oradan geliyor. Diyor ona ki, “Ağabey siyasi olarak ağabeyimi eleştirirsiniz. Ben anlamam. Ama bizim şirketimizi, ailemizi hırsız olarak nasıl adlandırırsınız” diyor ki, “Hepiniz hırsızsınız” Bu hırsızlık konuşmasında kavga ediyorlar. Belinden silahını çekiyor. Silah şuan da poliste. Ruhsatsız silah. Ondan neden sayın milletvekilleri bahsetmiyor. İfadesinde benim silahım yoktur diyor. E parmak izinde çıkacak. Silahın kime ait olduğu ortaya çıkacak.

 BU OLAYI HER NE OLURSA OLSUN  ŞİDDETLE KINIYORUM YOMRA BU OLAYLARLA GÜNDEMDE OLMAMALI 

Bu olayları şiddetle nefretle kınıyorum. Sorumlusu kim olursa olsun. İster kardeşim, ister oğlum olsun.. Suçlular hukukun karşısında neyse suçu onu çekecekler. Savcılar çağırır iddianamesi ne olursa onu çeker. Yomralı  vatandaşlarımızdan özür diliyorum. Böyle nahoş hadiselerin olmasını istiyorum.

  SAĞIROĞLU İNŞAAT TAŞERONDUR DEVLETLE TEK KURUŞ İNŞAAT İŞİMİZ YOKTUR 

Devletle tek kuruşluk inşaatımız yoktur. Taşeron olarak çalışırlar. Bu da bizim ekmek paramızdır” ifadelerini kullandı.  KAŞÜSTÜ’NDE YER BULAMADIK Başkan Sağıroğlu, “İmar hakkı haktır. Beden önce belediye ruhsat vermiş başlatmıyorum diyemezseniz…  Orada yapabileceğimiz bir şey yok. Orada yapılaşma yapılırken yoğunlaşma fazla kullanıldı. Kaşüstü’ne gittiğinizde biz de söz vermiştik. Çocuk parkı yapacaktık. Yer bulamadık.  Hemen Yomra’nın sahilinde, 15 dönümlük çocuk parkı ve çay bahçesi yaptık. Gençlik Merkezinin Trabzon tarafında” dedi.

İBRAHİM SAĞIROĞLU 
Yomranın geleceği için 650 Bin Metre kare Dolgu alanı yapıyoruz Şehrimizde olmayan sosyal donatıları koyup halkımızı rahatlatıp denizle buluşturmak için dedi.