PTT A.Ş. Personel Alım Yazılı Sınav Puanları 20.09.2018’de Açıklanacak

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.) 2018/1 personel alımı yazılı sınavları 12.08.2018 tarihinde 16 il merkezinde yapıldı. Yazılı sınav puanları 20.09.2018 tarihinde http://ik.ptt.gov.tr internet adresinde yayınlanacak.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.) ülkemiz için var gücüyle çalışmaya ve istihdam yapmaya devam ediyor. 12.08.2019 tarihinde 16 il merkezinde yapılan yazılı sınavlara yaklaşık 115 bin kişi katıldı. Yazılı sınav puanları 20.09.2018 tarihinde yayınlanacak.
Yazılı sınav sonucunda Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonlarına asil olarak yerleşen adaylara Psikometrik İnceleme yapılacak. Psikometrik inceleme sonucuna göre atamaya hak kazanan adaylar on beş gün içerisinde istenen belgelerle birlikte, Taşra Teşkilatında ilgili PTT Başmüdürlüğün İnsan Kaynakları Birimine müracaat edecek.Bu süre içerisinde müracaat etmeyenlerin ataması yapılmayacak.
Ayrıca, Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonları için sözlü sınav yapılacak. Sözlü sınava, yazılı sınav puanı esas alınarak en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon sayısının üç katı aday çağrılacak.
Sözlü sınav sonucunda asil olarak atanmaya hak kazanan adaylar, sözlü sınav sonuçlarının ilanından itibaren on beş gün içerisinde istenen belgelerle birlikte Merkez Teşkilatında İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına, Taşra Teşkilatında ilgili PTT Başmüdürlüğün İnsan Kaynakları Birimine müracaat edecek. Bu süre içerisinde müracaat etmeyenlerin ataması yapılmayacaktır.
Atama evrakı tamamlanan adaylara ilişkin İl Emniyet Müdürlüklerince güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yaptırılacak. Atanmasına engel durumu bulunmayanların atamaları yapılarak görevlerine