Pistten Çıkan Uçak Millet Kıratanesi Olacak 

Trabzon havalimanında 13 Ocak’ta pisten çıkan Pegasus uçağı gümrük işlemleri aşılırsa Yomra Belediyesi tarafından millet kıraathanesi yapılacak.

13 Ocak’ta Trabzon Havalimanı'na indikten sonra pistten çıkan, Boeing 737- 800 tipi yolcu uçağı Yomra Belediyesi tarafından bedelsiz olarak alınarak millet kıraathanesi yapılacak. Hizmet dışı kalan uçağı satın alan Avtrade firma direktörü Dennis Richard Lewis, Trabzonlu iş adamı Alahittin Aydın, Belediye Başkanımız İbrahim Sağıroğlu’nu makamında ziyaret ederek konu ile ilgili olarak görüşme sağladı. Firma yetkilisi Dennis ile yapılan görüşme sonrasında konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanımız İbrahim Sağıroğlu, “Trabzonlu iş adamı Alahittin Aydın’ın katkıları ile birlikte uçağı belediyemize bedelsiz olarak kazandırdık” dedi.  

Gümrük sorununu aştıkları takdirde uçağı millet kıraathanesine dönüştüreceklerini belirten Başkan Sağıroğlu, “Uçak yurt dışından Pegasus firmasına kiralandığı için gümrük malı sayılıyor. Uçağın en önemli parçasından en küçük cıvatasına kadar yurt dışına teslim edilmesi gerekiyor. Bununla ilgili olarak resmi yazışmalarımızı başlattık. Öncelikli olarak Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğümüzle sonra ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızla görüşüp izin belgesini çıkartma amacındayız. İzin belgemizi aldıktan sonrada uçağı sahil alanımızda bulunan Emine Erdoğan hatıra ormanında uygun bir yere konumlandırarak millet kıraathanesine dönüştürüp milletimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.