Özür Dile Celal Şengör 
  Muhteşem Kanun Sultan Süleyman Vakfı Yönetim Kurulu ,Muhteşem Süleyman'ın doğduğu evden Tüm Dünyaya Seslendi. 

Bir televizyon programında, Sayın Celal Şengör’ün Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman hakkında sarf etmiş olduğu haddini aşan ifadelerini Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı olarak kınamak amacıyla burada toplanmış bulunuyoruz. 
Trabzon’da doğan, gençliğini Trabzon’da geçiren Türk ve İslam tarihinde önemli bir yeri olan, Dünyanın Magnificent Süleyman bizim Muhteşem Süleyman olarak bildiğimiz, devlet idaresinde adaleti tesis etmek için yaptığı uygulamalarla Kanuni olmuş, yazdığı şiirler ve divanı ile Muhibbi olmuş, İslam’ın Halifesi ve  Cihan Padişahına ölçüsüz ifadeler kullanmak kimsenin haddine değildir. Kaldı ki Kanuni’nin bizim savunmamıza da ihtiyacı yoktur. Onu bilenler bilir, tanıyanlar tanır.
Sayın Prof. Dr. Celal Şengör alanında dünya çapında bir bilim adamıdır. Kendisine uzmanlığının dışındaki alanlarda konuşmamasını tavsiye ediyoruz. Zira uzmanı olmadığı konularda konuştukça ölçüyü kaçırmakta ve zor durumda kalmaktadır.
Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı olarak Sayın Celal Şengör’e Kanuni ile ilgili sarf ettiği ifadelerin bir bilim insanına yakışmadığını hatırlatıyoruz ve ifadelerinden dolayı kendisini kınıyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur