Ortahisar Belediyesi ile Elazığ iline bağlı Keban Belediyesi arasında kardeşlik protokolü imzalandı. Ortahisar Belediyesi başkanlık makamında imzalanan protokolü, Ortahisar Belediyesi adına Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Keban Belediyesi adına Belediye Başkanı Fethiye Atlı imzaladı. Ortahisar Belediyesi, bugüne kadar Nevşehir-Ortahisar Belediyesi (2015), İzmit-Gölcük Belediyesi (2016), KKTC’nin İskele Belediyesi (2016) ve son olarak Keban Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzalayarak kardeş şehir sayısını dörde çıkardı.
“HİZMETLERİMİZ DAİM OLSUN”
İmza protokolünde konuşan Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Başkan Genç’in ablası Hande Hanım ile birlikte 30 yıl önce memuriyete adım attıklarını söyledi. Bundan dolayı kardeşlik protokolünü tevafuk olarak niteleyen Atlı şöyle konuştu: “Öncelikle bu kardeşliği 30 yıl önce başkanımızın ablası Hande’yle birlikte atmıştık. Beraber memuriyete başladık ve 30 yıldır arkadaşlığımız, dostluğumuz hiç eksilmeden devam etti. Allah’ın güzel tevâfuku… Belediye başkanımızı da bize kardeş yaptı. Ben artık abla olacağım. Biz artık abla belediye başkanı olarak devam ederiz. Allah hayırlı etsin… Rabbimiz verdiğiniz hizmetleri daim etsin. İnşallah, bize de mahcup etmeden bu görevi layıkıyla yerine getirmeyi nasip etsin.”
“KARŞILIKLI ZİYARETLER OLACAK”
Başkan Genç, konuşmasında diğer kardeş belediyelerde olduğu gibi; Keban Belediyesi ile de kardeş belediye uygulamasının formel olmaktan öte gerçek anlamda bir kardeşlik anlayışına oturtulacağına vurgu yaptı.
Başkan Genç, “Geçen ayki meclis kararımızda Keban Belediyemizle beraber dördüncü kardeş belediyemizin kararını aldık. Bundan dolayı çok mutluyuz. Çünkü bakanlıklarımızdan gelen talimatlarda kardeş belediye uygulamaları teşvik ediliyor. Keban Belediyesi’ni görünce ben de çok mutlu oldum. Fethiye Hanım’ın ablamla 30 yıllık bir arkadaşlığı var. Bu arkadaşlık mesai arkadaşlığın ötesinde sizin de ifade ettiğiniz gibi bir kardeşlik hukuku olarak devam etti. En son bir afet nedeniyle ziyaret etmiştim Elazığ’ı. Tekrar buradan geçmiş olsun dileklerimizi paylaşıyorum. İnşallah en kısa zamanda Elazığ ve Keban’a gideceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun. Bu kardeşlik hukukunun böyle formel bir uygulamadan öte diğer kardeş belediyelerimizde olduğu gibi gerçek anlamda bir kardeş belediyecilik anlayışını oturturuz diye düşünüyorum. Tekrar çok teşekkür ediyorum.” dedi.
İmza töreninden sonra Başkan Genç, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı’ya plaket takdim etti.