Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren MEKAP ayakkabı firması Kızılay aracılığıyla İdlib'e 1 tır dolusu 8 bin 887 çift ayakkabı gönderdi. Ayakkabılar İdlibde sel felaketinde zarar gören vatandaşlara dağıtılmaya başlanıldı .

Ortahisar Kızılay Şubesi, 50'yi aşkın motosikletli ve 30'u aşkın araç ile söz konusu firmanın İdlib'e gönderdiği 8 bin 887 çift ayakkabı için konvoy düzenlenmişti .  Ortahisar ilçesi Beşirli mahallesinden başlayan konvoy Arsin Organize Sanayi Bölgesi'ne kornalar eşliğinde gitmişti .Burada ayakkabıları teslim alan Kızılay gönülleri tekrar konvoyla TIR’ı İdlib'e yolcu etmişti .

Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper'in de katıldığı etkinliğe  Ortahisar Kızılay Şube Başkanı Zübeyir Efendioğlu, MEKAP firmasına teşekkür ederek "Tüm Kızılay ailesi olarak MEKAP firmasına teşekkür ediyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda ayakkabıyla ilgili bağı düzenlediler. Çok güzel bir program oldu. 4. kez aynı yardımı yapıyorlar. 'Allah razı olsun' diyoruz. İnşallah Suriye İdlib'teki sel felaketinde sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza ulaştırıldı"