Ortahisar Belediyesinden Örnek Proje 

Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

Trabzon Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Türkiye'de bir ilke daha imza attı. Ortahisar Belediyesi başlatmış olduğu proje ile Türkiye'de ilk defa  ''Göçmenlerle Kardeş Aile Projesini'' başlattı . Trabzon Alyans kafede açılışı yapılan projenin amacı  Trabzon'a Pakistan,İran,Afganistan,Çeçenistan ve diğer ülkelerden gelen  Ailelerle Trabzonlu Aileleri  kardeş Aile yapmak. Göçmenlerle kardeş aile Projesi sunumunda ilk olarak Afganistanlı bir kız Çocuğu Şiir Okudu . Afganistanlı kızın okuduğu şiir sonrası salonda bulunanlar çok duygulandı. Şiir okuyan Kız Çocuğunu Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç ile Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu alnından öptüler tebrik ettiler. Ortahisar Belediyesinin başlatmış olsuğu ''Göçmenlerle Kardeş Aile Projesinden şimdilik 120 Aile toplamda ise 603 Kişi faydalanmakta. 

Alyans Cafedeki açılış törenine Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu,Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin genç,Ortahisar Belediye Başkan Vekili Selahattin Çebi,Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Çoban,Ortahisar Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hacinail Altunay,Ortahisar Özel Kalem Müdürü Hasan Selim ve diğer daire amirleri ile Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Mehmet Atmaca,Ak Parti İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri,Hak-İş Hizmet -İş Trabzon Bölge Başkanı İsmail Hakkı Kaplan katıldı. 


AV.AHMET METİN GENÇ; 
Projenin lansmanında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç, neden kardeş Aile Projesi yaptınız denebilir . Evet elbette denecek bizde diyoruzki Çanakkale'de Afganistanlının,İranlının ,Pakistanlının ,Çeçenistanlının ne işi var idi ise bizde bugün o insanlara onun için kucak açtık. Avrupalı 135 Bin Müslümanı ülkesine kabul etmezken biz 3.5 Milyon müslüman kardeşimize kucak açtık yıllardır bakıyoruz. Başkan Genç,konuşmasının devamında Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeline ,Özel kalem Müdürü Hasan Selim’e yapmış oldukları proje için teşekkür etmeyide ihmal etmedi. 

ORTAHİSAR KAYMAKAMI NUMAN HATİPOĞLU
Ortahisar Belediye Başkanımız Av.Ahmet Metin Genç'i tebrik ederim çok güzel bir proje ilk defa Türkiye'de Ortahisar Belediyesinin böyle bir projeyi yapması ve uygulaması Ülke geneline örnek olacaktır . Hatipoğlu  göçmen kardeşlerimiz inşallah bir gün kendi topraklarına özgürce döneceklerdir. 

Konuşma sonrası Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç Eşi İle birlikte edindikleri göçmen aile ile birlikte fotoğraf çektirdiler. Fotoğraf çekimine Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu'da katıldı.  Genç ve Hatipoğlu daha sonra Dışarıda Göçmen Aileler ile birlikte birde toplu fotoğraf çektirdi.