Trabzon’un Ortahisar İlçesinde 17 bin kişiyi aşkın nüfusuyla en kalabalık mahallelerinden biri olan Pelitli Mahallesi’nin Polis Merkezi ihtiyacı gideriliyor. Trabzon Valiliğinin talebiyle, Pelitli Mahallesinde ki Ortahisar Belediyesi ek hizmet binası, İçişleri Bakanlığına satılarak devredilecek. Bu devirle birlikte vergi ve sigorta borçlarında mahsuplaşmaya gidileceği kaydedildi.

 
Konu bugün gündem dışı olarak Ortahisar Belediye Meclisine geldi. Ortahisar Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantılarının ikinci oturumunda devirle ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç, Pelitli’de hizmet veren birimlerin yeni binaya taşınacağına dikkat çekerek, “Pelitli binamız, belediye hizmetleri açısından kullandığımız ek binamızdı. suanda orayı boşaltıyoruz.
Orada ki bütün birimlerimiz, belediyemiz dahiline alıyoruz. Bu binamızla ilgili Vali Beyin başka bir güvenlik birimi Pelitli Mahallemizde oluşturmak amacıyla talepleri söz konusu” dedi. Pelitli’de ki hizmet binasının içişleri bakanlığına devre ile ilgili madde gündeme alındıktan sonra ilgili komisyona sevk edildi. Madde komisyonda görüşüldükten sonra yeniden Ortahisar Belediye Meclisine gelecek. Burada alınacak karardan sonra ise binanın devri gerçekleştirilmesi için görüşmeler yürütülecek.