Ortahisar Belediye Meclisine KTÜ Damga Vurdu 
Haber: Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com

  Ortahisar Belediye Meclisinde KTÜ tartışması. KTÜ’den öğrencilerin Londra’da düzenlenecek bilim yarışmasına katılmak için Ortahisar Belediyesinden yardım talep etmesi tartışmaları da beraberinde getirdi.

ORTAHİSAR BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA NUSRET ONUR BAŞKANLIK ETTİ 

Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç'in şehir dışında olması nedeni ile Ortahisar Belediyesinin Haziran Ayı ilk meclis gündemine Nusret Onur Başkanlığında devam edildi. Toplantıda KTÜ’den öğrencilerin Londra’da düzenlenecek bilim yarışmasına katılmak için Ortahisar Belediyesinden yardım talebi okununca İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, " 65 yıllık üniversitenin Medine dilencisine çevrilmesini kurumun saygınlığıyla bağdaştıramıyorum” dedi. 

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Haziran ayı toplantıları bugün başladı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde AK Parti adayı Binali Yıldırım’a destek için İstanbul’a gitmesinden dolayı, Belediye Meclisine Başkan Vekili Nusret Onur, başkanlık etti.  Yoklama ile başlayan Belediye Meclisinde ardından gündem maddelerine geçildi. Mecliste tartışma yaratan ise; KTÜ  Enerji Teknoloji Topluluğunun Londra’da yapılacak yarışmaya gidebilmek için Ortahisar Belediyesinden istediği yardımı içeren madde oldu.  KTÜ Enerji Topluluğu, daha önce de başarı elde ettiği ‘Shell Eco-Marathon Europe 2019’ yarışmasına katılabilmeleri için ulaşım masraflarının belediye bütçesinden karşılanmasını içeren madde tartışmaların ardından oy birliği ile plan bütçe komisyonuna sevk edildi.  Madde Komisyonda görüşüldükten sonra tekrar belediye meclisi gündemine gelecek.  Maddeyle ilgili ilk olarak söz alan CHP Grup Bakan Vekili Turgay Şahin, hukuki olarak katkının hukuki olup olmadığının araştırılmasını istedi. Şahin, "‘Sonra Sayıştay raporlarında bu katkıdan ötürü zimmetle karşılaşmayalım’ dedi. Şahin, hukuki olarak bir sorun olmaması durumunda kendilerinin de bu yardıma evet oyu vereceklerine dikkat çekti.  Şahin’in ardından söz alan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu ise KTÜ yönetimine yüklendi. KTÜ’nün 65 yıllık bir üniversite olduğuna dikkat çeken Çakıroğlu, "“Bilim yuvası olan bir yerin kendi içerisinde bu kadar basit bir organizasyonu yapamayıp, 65 yıllık üniversitenin Medine dilencisine çevrilmesini kurumun saygınlığıyla bağdaştıramıyorum. Kendi bütçelerini üretemeyenler bize de bir şey üretemez”ifadelerini kullandı.  MHP’li Meclis Üyesi Ayşe Kabadayı’da ‘Üniversitenin ulaşım masraflarını karşılayacak kadar bütçesi yok mu’ diye sordu.

Ortahisar Belediye Meclisi Toplantısına Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ,CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve Yönetim kurulu üyeleri katıldı.