Ortahisar Belediye Meclisinde Trabzon Tarihinde Bir İlk 


Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com   

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantıları bugün ki bileşimle sona erdi. Meclis Başkan Vekili Nusret Onur’un başkanlık ettiği belediye meclisinde  Bugün Ortahisar Belediye Meclisinin Son Oturumunda Trabzon Belediye Tarihinde bir ilk gerçekleşti. Ortahisar Belediye Meclisinde ilk defa bir bayan meclis üyesi İmar Komisyonuna Başkanlık etti. Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Hatice Öztürk Ortahisar Belediyesi İmar Komisyonuna Vekaleten baktı . Öztürk Kürsüye çıktı 3 tane maddeyi okuyarak oylamaya sundu. Öztürk'ün heyecanı geçsin diye ilk etapta arkadaşları kendisi ile şakalaştı heyecanını yenmesine yardımcı oldu. Öztürk hata yapmadan Komisyon Başkanlığını layıki ile yönetti. özellikle Erdoğdu’da ki bir parselin imar planı ile ilgili madde tartışmaları da beraberinde getirdi. Normal şartlarda 3 emsal bulunan parselde yapılacak konut için İmar Komisyonu vatandaşın başvurusu sonrasında tek emsal belirledi. Bu durum ise ilk olarak CHP’li Meclis Üyesi Turgay Şahin’in itirazına neden oldu. Şahin’in itirazına İmar Komisyonu üyesi Hatice Öztürk, bu hakkın kanuni olarak vatandaşın hakkı olduğunu kaydetti. Şahin, “Vatandaşın hakkı. Biz vatandaşın hakkını bugüne kadar meclis sıralarında gasp etmedik” dedi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Seyfullah Kınalı’da yapılacak binanın çekme mesafelerini tartışmaya açtı.  İmar Komisyonu üyesi Ayşe Kabadayı ise duruma açıklık getirdi.  

MECLİS ÜYESİ SAĞIR ,BÜYÜKŞEHİR’DEN GERİ DÖNER

Yaşanan tartışmalar sonrasında söz alan bağımsız üye Ali Sağır, “Şimdi burada şöyle bir konu ortaya çıkıyor. Sayın Seyfullah Beyin söylediklerinden şunu anlıyorum. Büyükşehirden geri döner. Orada zor durumda hepimiz kalıyoruz yani. Bu köprüyü kurup oradan geri dönmemenin yollarını aramamız lazım. Hakikaten bir kaç tane şey oldu. Ortahisar’dan Büyükşehir’e gidiyor, oradan tekrar geri geliyor. Burada evet diyenler orada hayır diyorlar. Yani böyle zor durumdan Belediye Meclis Üyeleri olarak biz kurtulalım. Çıkar yolu neyse, kanunu durumu neyse, ben mühendis değilim. Arkadaşları izliyorum hepsinin kendine göre haklı tarafı var. Öyle geliyor bana ama doğru yolu bulalım. Bana göre gündemde kalsın. Bir daha konuşulsun. Büyükşehir’e gittiğinde geri dönmesin” dedi.

SEYFULLAH KINALI 
 Bunun üzerine Kınalı, “Ali bey fazla sıkıntı görmüyorum. Tartıştık konuyu daha iyi anladım. Büyükşehir İmar Komisyonu Başkanıyım ama benim söylediklerim şahsi düşüncemdir. Komisyonun görüşü anlamına gelmemektedir” dedi.

 Bizim önümüze gelen imarla ilgili konularda çok hassas ve çok yorucu bir tempo içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Burada hem hukuken sorun karşımıza çıkmasın, hem de imar açısından düzgün yapılaşma olsun. Ama çalışmalarımızda biz bunu yaparken ya bunu yapıyoruz ama şuradan geçer mi geçmez mi mantığı ile ben kendi şahsım adına düşünmüyorum. Herkesin farklı düşünceleri olabilir, Büyükşehir’de ki arkadaşlarımız da farklı düşünebilir. Önemli olan doğruyu  bulmaktır” dedi. Madde tartışmalar sonrasında CHP’li üye Turgay Şahin’in hayır oyuna karşı oy çokluğu ile geçti.