Ortahisar Belediye Meclisi ilk oturumunu gerçekleştirdi


31 Mart yerel seçimlerinden sonra Ortahisar Belediye Meclisi yeni dönemin ilk meclis oturumu gerçekleştirdi. Oturum Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlere saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Yeni seçilen meclis üyelerinin tamamının katıldığı toplantıya belediye başkanı Av. Ahmet Metin Genç başkanlık etti.
Toplantı öncesi meclis üyelerini tek tek tebrik eden Başkan Genç, yeni dönemin hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Geçen dönemde meclis üyelerimizle birlikte Ortahisar'ımıza çok hayırlı hizmetler yaptık. Bu dönem de Ortahisar'ımıza hayırlı, güzel hizmetler yapmayı Cenab-ı Allah'tan diliyorum." dedi.
Meclis oturumda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Canım yaptığı açıklamada Ortahisar'a hizmet etmek için bütün gayretlerini ortaya koyacaklarını söyledi. CHP adına söz alan grup başkanvekili Turgay Şahin ise yeni dönemde Ortahisar'a hizmet etmek için çalışacaklarını belirterek, gerektiğinde proje ve hizmetlerle ilgili eleştiri ve düşüncelerini dile getirmekten çekinmeyeceklerini söyledi.
İyi parti adına söz alan Davut Çakıroğlu ise konuşmasında seçim döneminde verilen sözlerin takipçisi olacaklarını belirterek, "Vermiş olduğunuz sözlerin takipçisi olacağız. Yerine getirilmeyen sözleri yüksek sesle dile getirerek halkımıza duyuracağız." ifadelerine yer verdi. Yapılan oylamada meclis  komisyonlarının beş üyeden oluşmasına karar verildi. Meclis katip üyeliğine yapılan gizli oylamayla Behlül Karakaş ile Hacer Öztürk seçildi. Meclis yedek katip üyeliğine ise Mehmet Karaoğlu ile Abdurrahman Kınalı seçildi. Meclis birinci ve ikinci başkanvekilliğine yapılan açık oylamayla Nusret Onur ile Mustafa Yaylalı seçildi. Meclis Encümen Komisyonuna AK Parti grubunun önergesiyle Ufuk Hoş, Hayrullah Baytar ile Hayati Yavuz seçildi.
 
Plan Bütçe Komisyonu'na açık oyla Hasan Yılmaz, Coşkun Şahin, Abdurrahman Kınalı ve Hüseyin Canım seçildi. İmar Komisyonu’na Faruk Kanca, Hüseyin Yılmaz, Enis Ramazanoğlu, Ayşe Kabadayı ve Cüneyt Zorlu seçildi.