Aile hekimlerinin ciddi sorunları olduğunu söyleyen Milletvekili Hüseyin Örs, "Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak kabul edilen Covid-19 salgınıyla mücadele kesintisiz olarak tüm dünyada devam etmektedir. Bizde de Bakanlığımız bir mücadele veriyor. Maalesef gelinen noktada birtakım endişelerimiz var, onları da buradan ifade etmek istiyorum. Çünkü her gün onlarca ölümün devam ettiği, şeffaflığın ve artan vakaların sayısının tartışıldığı bir dönemdeyiz ne yazık ki. Salgınla mücadelede çok önemli bir yere sahip olan hastayla temas noktasında birinci basamakta çalışan bir disiplini temsil eden aile hekimlerimiz var ve onlarda kesintisiz mücadele ediyorlar. Ama onların ciddi sorunları var. Bu sorunların çözümü için bir iradenin ivedilikle konuya el atması gerekiyor." dedi. 


Aile sağlığı merkezlerinde esnek çalışma uygulamasının salgınla mücadele önemli olduğunu belirten Örs, "Salgın sürecinin en başından beri söyleye söyleye dilimizde tüy bitti ve sonunda nispeten çözülmüş olsa da sahada hâlen birinci basamakta özellikle aile sağılığı merkezinde çalışmakta olan ve hastayla ilk temas noktasını oluşturan sağlık personelinin kişisel koruyucu ekipman eksiği bazı illerimizde devam ediyor. Yeterli miktarda kişisel koruyucu ekipmanın ivedilikle dağıtımı yapılmalı ve eksikler tamamlanmalıdır. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, 23 Mart 2020 tarihli ve 3522 sayılı esnek çalışma konulu yazısının bazı sağlık tesislerinde uygulanmadığını tespit etmiştir. Tüm birinci basamakta, özellikle aile sağlığı merkezlerinde dönüşümlü çalışmaya geçilmesiyle hem salgının yayılımı en aza indirgenecek hem de uzun saatler çalışması gerekli olabilecek sağlık personelinin bu çalışmalara fiziksel ve ruhsal olarak hazırlanması da sağlanacaktır diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı. 


Bilim Kurulu’nda birinci basamak temsilcisi olarak aile hekimlerinin de bulunması gerektiğini vurgulayan Hüseyin Örs, konuşmasında şu ifadelere yer verdi, "Sağlık Bakanlığı coronavirüs bilim kurulunda hâlen aile hekimi yoktur. Direkt hastalarla muhatap oluyorlar ama maalesef bilim kurulan alınmamışlardır. Mevcut kurula birinci basamak temsilcileri ve akademisyenlerinde alınması sağlanmalıdır. Ayrıca Covid-19 testi acilen ve periyodik olarak tüm sağlık personeline yapılmalıdır. Bilim Kurulu çalışması olan Covid-19 Rehberi'nin güncellenen versiyonunda dâhil hiçbir versiyonunda birinci basamak sağlık kuruluşlarına ve buralarda çalışan sağlık personeline yönelik Covid-19'a uygun yaklaşım bölümleri yoktur, bu bölümlerin de Bilim Kurulu'na ivedilikle eklenmesi gerekmektedir."


TBMM'de yaptığı konuşmada; İYİ Parti'nin, salgın ile mücadele ederkan hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılması ile ilgili kanun teklifinin gündeme alınmasını isteyen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "İYİ Parti olarak; Covid-19 ile mücadele ederken  hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit statüsünde değerlendirilmesi ile ilgili bir kanun teklifi vermiştik.  Bu teklifimizi bir kez daha hatırlatmak isterim. Acilen gündeme alınmasını talep ediyoru, desteğinizi bekliyoruz. Bu vesile ile, zor süreçlerden geçtiğimiz bugünlerde pandemiyle mücadele ederken hayatlarını yitiren doktorlarımıza, hemşirelerimize ve tüm sağlık çalışanlarımıza Cenab-ı Hakk'tan rahmet diliyorum, onları saygıyla anıyorum." dedi.