SÖZLERİNİZİ TUTMADINIZ!

TBMM’de konuşan İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs, Ak Parti’nin Trabzon için vaat ettiği projeleri gündeme getirerek şu ifadeleri kullandı “Trabzon’un birçok problemi var. Trabzon'da verilip yerine getirilmeyen sözler var. Biz bunları zaman zaman bu Meclis kürsüsünden hatırlatıyoruz, vaat sahiplerine "Vermiş olduğunuz sözleri ne zaman tutacaksınız?" diye soruyoruz. Bize de şöyle diyorlar: "Ya, onlar bizim vizyon projelerimizdi." Şimdi, şöyle anlamaya başladım, sanki böyle yerine getirilmeyen, vadedilip yapılmayan projeler, vizyon projesi. Yani vizyon projesi şu: "Söyleriz, seçim zamanı gündeme getiririz, billboardlara koyarız, seçim kitapçığına koyarız; sonra yapmayız. Vizyon projesi işte bu."

GÜNEY ÇEVRE YOLU İÇİN NE YAPTINIZ?

AK Partinin yirmi yıldır iktidarda olduğunu söyleyen Örs, Güney Çevre Yolu, Trabzon-Erzincan Demiryolu, Yatırım Adası ve “tekstil kent” projelerini gündeme getirerek “Bakın, yirmi yıldır ülkeyi idare eden AK PARTİ iktidarı Trabzon için mega vaatlerde bulundu, onların ismi de değişiyor bazen böyle "vizyon proje" "mega proje" filan diye. Mesela bizim bir güney çevre yolu talebimiz var, Trabzon'un olmazsa olması bir güneye çevre yolu projesi var; vaatleri var AK PARTİ'nin  ama bugüne kadar bir arpa boyu yol alınmamış bir proje. Güney çevre yolu Trabzon için bir ulaşım projesi değil, aynı zamanda bir şehirleşme projesi, Trabzon'a yeni bir Trabzon katma projesi. Bununla ilgili 57'nci Hükûmet zamanında, zamanın Bayındırlık ve İskân Bakanı Sayın Koray Aydın bir proje ihalesi yapmıştı, hatta temsilî bir ödenek de konulmuştu ama ondan sonra bu proje maalesef tozlu raflarda bekliyor. Ama bu tozlu raflarda bekleyen proje her seçim dönemi her ne hikmetse Trabzonluların önüne konuluyor.

DEMİRYOLU NE OLDU?

Yine "Trabzon demir yolu." Demir yolu nerede? Bazen hattını değiştiriyorlar ama şu anda en son Trabzon-Gümüşhane-Erzincan demir yolu, hâlâ daha bir şey yok ama her seçim dönemi onu billboardlarda görüyoruz. Oysaki Trabzon'u Orta Asya'ya açacak olan bir proje ve hâlâ daha bekliyoruz. 

YATIRIM ADASI SÖZÜNÜZÜ TUTUN!

Bir sözünüz de yatırım adası. Dediniz ki: "Trabzon'a Yatırım Adası'nı kuracağız..." Kiminiz "3 bin." dediniz, kiminiz "5 bin." dediniz, "15 bin." diyeninizi de hatırlıyorum” Şu kadar kişiyi iş sahibi yapacağız, onlara iş vereceğiz." dediniz ama Arsin'de kurulması vaadinde bulunduğunuz Yatırım Adası Projesi de bekliyor ve sorduğumuz zaman da sizler bize diyorsunuz ki: “Trabzon'un 4 bakanı var." Trabzon'un 4 bakanı var ama Trabzon için elzem olan projelerin hiçbiri yerine getirilmedi.” dedi.

TEKSTİL YATIRIMLARINA DESTEK VERİN

Örs konuşmasının son bölümünde Trabzon’a yapılması düşünülen tekstil yatırımları için teşvik düzenlenmesinde bazı ilçeler için değişiklik yapılmasına dikkat çekerek “Bir talebimiz var, Trabzon'da TEKSTİLKENT kurulmasıyla ilgili bir talebimiz var: Trabzon'un sahilden uzak, yukarıdaki, yükseklerdeki -Şalpazarı, Tonya, Düzköy, Maçka, Dernekpazarı, Çaykara gibi ilçelerimizin- Trabzon'da 3'üncü bölge olan bu ilçelerimizin teşvik kapsamında 5'inci bölgeye alınması. Çünkü buralara yatırım yapacak arkadaşlarımız var, istihdam yaratacak arkadaşlarımız var. Trabzonlu Sanayi Bakanımıza buradan sesleniyorum: Lütfen bunu işleme alalım, bunu da buradan sizlere arz ediyorum.” dedi.