Beraberinde İYİ Parti Of İlçe Başkanı Avni Karamustafaoğlu ve teşkilat üyeleri ile esnaf ziyareti yapan Örs, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada "Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Of'ta da esnafımız sıkıntı içersinde. Kapatmalardan dolayı iş yapamayan esnafımız verilen desteklerin yetersizliği yanında kentsel dönüşüm uygulamasından şikayetçi" dedi. 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs açıklamasında, Of'ta esnafın kentsel dönüşüm projesinden dolayı rahatsız olduğunu belirterek "İlçede yapımı planlanan kentsel dönüşüm projesine tabi alanın tamamında 67 parsel taşınmaz, 120 faal çalışan esnaf ve işyeri, 40 civarında da konut bulunmaktadır. Bu çalışma alanında bulunan  esnaflar Of ilçemizin en eski esnaflarıdır. Bu alanın tamamı iş yeri ile doludur. 1 metre kare yeşil alan veya kamuya ait bir arazi bulunmamaktadır. Yapılacak olan istimlak sonucunda 120 kadar faal çalışan esnafın ne olacağı, nereye gideceği ve hangi şartlarda dükkan açacakları belirsizliğini korumaktadır. Görüştüğüm esnaflar,  söz konusu alanın Of İlçemizde alış verişin esaslı olarak döndüğü ve ilçenin merkezi olan yerler olduğunu ifade etmişlerdir." dedi. 

Örs, yaptığı açıklamada kamulaştırılacak alandaki esnafın belirsizlikten dolayı tedirgin olduğunu ifade ederek "Burada görüştüğüm esnaflar, pandemi nedeniyle zaten zor durumda olduklarını, tam bu durumdayken bir de bu kentsel dönüşüm nedeniyle ortaya çıkan belirsiz nedeniyle ne yapacaklarını bilmediklerini söylüyorlar. Bu alanda 100 yıllık yıllık dededen kalma esnaf olanlar var. Yapılması planlanan proje, zaten ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor yıllar geçiren esnafımızın sıkıntılarını daha da arttıracaktır. Zaten yıllardır kredi ve borç altında yaşam mücadelesi veren bu alandaki esnafımız mezkur projenin faaliyete geçirilmesi halinde işyerlerini kapatmak zorunda kalacaklardır.  Bu kamulaştırma sonucunda taşınmazların bedeli ödense bile aynı koşullarda aynı şartlarda bu kadar çok esnafımızın kendi çabalarıyla kendilerine yer bulmaları imkansızdır. Buradan çıkacak 120 esnafın birçoğu yeni bir iş yeri açacak durumda değildir. Heleki ülkemizin ekonomik olarak varoluş mücadelesi verdiği bir dönemde Millet Bahçesi görünümünde, Millete ve esnafımıza rağmen, esnafımızla hiç müzakere edilmeden böyle  bir projenin hayata geçirilmesi ne derece doğrudur? Acele kamulaştırılmasına karar verilen alanda 120 kadar esnafa ait iş yeri var. Bu dükkanlar malla dolu ve işlek dükkanlardır. Hatta çoğu işyeri sahibi yeni tadilat yaptığını, bu tadilat sonucunda borçları bulunduğunu söylediler. Ayrıca yeni taşınıp tadilat yapan esnaflarımız da mevcut. Yeni taşınan esnaflarımıza belediye tarafından iş yeri açma ruhsatı verilmiş ve kamulaştırmayla ilgili herhangi bir uyarı yapılmamıştır. Sonuç olarak şunu ifade etmek istiyorum: Hali hazırda esnafımız tedirgindir. Proje millet bahçesi projesinden kentsel dönüşüm projesine dönüşmüş olup, projenin nasıl hayata geçirilecek olduğu belirsizliğini korumaktadır. Konuştuğum esnaflarımız, kentsel dönüşümde yapılacak olan iş yerlerinin metre kare alanlarının mevcut dükkanlarına göre çok küçük olduğu, fiyatlarının esnafımızın alım gücünün çok üstünde olacağını söylemişlerdir. Bu haliyle esnafımızın yeni yapılacak iş yerlerinden satın almasının mümkün olmamasının yanında mevcut işini devam ettirebilmesi de zor olacaktır. Şuan da bile proje başlamadan ilçe merkezinde kira bedellerinin arttığını tarafıma iletilmiştir. Bu durum ticareti olumsuz yönde etkilemektedir. Sorun küçüksenemeyecek boyutlarda olup, sağduyu ve ortak akılla esnafımızı mağdur etmeyecek bir şekilde çözüme kavuşturulmalıdır." ifadelerine yer verdi.