TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ile Azerbaycan Kültür Bakanı Anar Karimov başkanlığındaki heyet arasında gerçekleşen görüşmeye, İYİ Parti'yi temsilen katılan ve söz alan Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, iki ülke arasındaki işbirliğinin önemine vurgu yaparak “Merhum Aliyev'in dediği gibi, 'Tek Millet, iki devletiz.' Bu sözün gereklerini yerine getirmek bizlerin görevidir. O nedenle Azerbaycan ve Türkiye arasındaki her alanda, her türlü işbirliğini desteklediğimizi ifade etmek istiyorum." dedi. 


Yaptığı konuşmada Hocalı katliamına da değinen Örs, "25 Şubat 1992'de, saat 23:00'te Hocalı'da yaşanan katliamın 29. yılındayız. Bu vesile ile bu katliamda şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Çocuk, kadın, yaşlı gözetmeksizin savunmasız kardeşlerimize ermeni çetelerince yapılan saldırı bugün hala yüreklerimizi dağlamaya devam ediyor. Bundan 29 yıl önce siz Hazar'ın kıyısında, ben de Karadeniz'in kıyısında Trabzon'da yaşayan biri olarak Ermenistan'ın işgalini protesto için Trabzon'da düzenlenen mitinge, nümayişe katılıp "Ordu Bakü'ye" diye bağıran bir kardeşinizim. Bugün aradan geçen 30 yıl sonra Karabağ'a azadlık veren, özgürlük getiren, o zulmü bitiren kardeşlerimi, oradaki askerlerimizi, oradaki güvenlik görevlilerimizi canı yürekten kutluyorum. Bu mücadelede şehit olanları rahmetle anıyorum. 29 yıl önce yaşanan bu hadiseyi tüm insanlığa anlatmak bizlerin sorumluluğudur. Allah'a şükürler olsun ki, Karabağ bugün azadlığa kavuşmuştur." ifadelerini kullandı. 


Aynı zamanda TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi olan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, konuşmasının son bölümünde, "Dünyanın neresinde bir Türk varsa; onun acısı bizim acımızdır, onun kederi bizim kederimizdir, onun derdi bizim derdimizdir. İYİ Parti mensubu bir arkadaşınız olarak söylüyorum: her platformda bu tür kıyımları, katliamları, soykırımları hatırlatmak, insanlığın dikkatini buraya çekmek durumundayız. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri burada görmekten çok mutlu olduğumu tekrar ifade etmek istiyorum. Bizim Trabzon Bakü'ye daha yakın, Trabzon'a da bekliyorum." diyerek Bakan Karimov'u Trabzon’a davet etti.