Her yaş grubunun beş kategoride katılabileceği yarışmaya, 18 Eylül Cuma gününe kadar başvuru yapılabilecek. 11 Ekim Pazar günü İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek sınav sonrası dereceye giren katılımcılara çeşitli ödüller verilecek. 
 
Büyükşehir Belediyesinin bir kültür klasiği haline gelen 5. Kitap Okuma Yarışması için belirlenen kitaplar, her yıl olduğu gibi bu yıl da çok özel eserlerden oluşuyor. Okuma sevgisi kazandıran, merak eden, araştıran, sorgulayan, tartışan ve karar verebilen; neden sonuç ilişkisi kuran, üretici fikirler geliştirebilen bireylerin topluma kazandırılmasını hedefleyen yarışmaya, Trabzon halkı bu yıl da yoğun ilgi gösteriyor.

BAŞVURULAR 18 EYLÜL’E KADAR SÜRECEK 
Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yarışma ile ilgili yapılan açıklamada “5’incisi düzenlenecek Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nın kayıtları 18 Eylül 2020 Cuma gününe kadar devam edecek. Yarışma, beş grupta yapılacak ve değerlendirilecek. Birinci grupta ilkokul 2, 3 ve 4. sınıflar; ikinci grupta ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflar; üçüncü grupta lise öğrencileri; dördüncü grupta üniversite öğrencileri, beşinci grupta ise yetişkin kitapseverler yarışmaya katılabilecek. Yarışmacılar kendi grubu için belirlenen 3’er kitaptan oluşan eserleri okuyacaklar. 11 Ekim 2020 Pazar günü İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek sınavda çoktan seçmeli test yöntemiyle birinci gruba 60, ikinci gruba 80, üç, dört ve beşinci gruba 100 soru yöneltilecek. Yarışmaya başvurmak isteyenler www.trabzon.bel.tr adresinden detaylı bilgi alabilirler” ifadeleri kullanıldı.
 
ÇEŞİTLİ ÖDÜLLER VERİLECEK
Açıklamada ayrıca dereceye giren isimlere çeşitli ödüller verileceği de belirtilerek “Her grubun birincileri dizüstü bilgisayar, ikincileri tablet, üçüncüleri bisiklet kazanacak. Ayrıca ‘Teşvik Ödülü’ kapsamında 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine eğitim seti; 5,6,7, 8. sınıf, lise ve üniversite öğrencileri ile yetişkinlere Çanakkale gezisi hediye edilecek. Kaybedeni olmayan yarışmanın ödül töreni 2 Aralık 2020 Çarşamba günü saat 14.00’te Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek” denildi.