Kurum tarafından, öğrencilerin bu tatili, ailelerinin de katılımlarıyla, Millî Eğitim Bakanlığının öngördüğü şekilde verimli geçirebilmeleri amacıyla; gezi, gözlem, spor ve kültür sanat etkinliklerinin yer aldığı bir faaliyet kılavuzu hazırlandı. 

(ara başlık)

Sivil Toplum Kuruluşları, Üniversiteler, Vakıflar ve Sanayi Kuruluşlarıyla İş Birliği


Tatil rehberi adı altında hazırlanan kılavuzda, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, gençlik hizmetleri ve spor ile kültür il müdürlükleri, müftülükler, Trabzon Devlet Tiyatrosu ve üniversitelerin katkı sunacağı etkinliklere kapsamlı şekilde yer verildi.

"Tatilde, Anne ve Babaların, Çocuklarıyla Daha Kaliteli Vakit Geçirmelerini İstiyoruz”


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali İsmail Ustaoğlu, "Bu yıl ilk kez uygulanan ara tatilde, anne ve babaların çocuklarıyla daha kaliteli vakit geçirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce hazırlanan öğrencilerimize yönelik etkinlik rehberinde; gezi, sağlık, doğa ve çevre, bilgi ve teknoloji, iletişim, okuryazarlık, sanatsal faaliyetler, sportif faaliyetler, araştırma ve gözlem, oyun oynama ve bulmaca çözme, sosyal sorumluluk, günlük yaşam becerileri, el sanatları, bilim, yardımlaşma, kariyer planlama ve aile günü olmak üzere birçok başlık var.” dedi. 


Tatil etkinlikleri kapsımanda ‘Aile Günü’ adı altında, öğrencilerin anne veya baba iş yerine gideceğini kaydeden Vali Ustaoğlu, "Çocuklarımız, annesi veya babasının yaptığı işi, onların iş arkadaşlarını, iş ortamlarını görecek. Anne ya da babasının iş yerinde bir günü birlikte geçirecek." şeklinde konuştu.

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan ara tatil faaliyet kılavuzuna https://trabzon.meb.gov.tr resmi internet sitesinden, @Trabzon_MEM twitter ve https://www.facebook.com/trabzonmem facebook hesaplarından ulaşılabilecek.