Oflu dekan hemşehrilerine seslendi
 
JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ DEKANI OF’TA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
 
Of Belediyesi ve Kaymakamlığının düzenli olarak tertip ettiği "Örnek Kişilerle Kendini Anla Geleceğini Planla" programının konuğu Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi kurucu dekanı olan Prof. Dr. İsmail Demircioğlu’ydu.
Programa, Trabzon alay komutanı Albay Halil Şen, Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salih Sarıalioğlu ve Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, sivil vatandaşlar ve öğretmenler de katıldı. Of’ta 400 lise öğrencisine hitap eden Demircioğlu, eğitim hayatı ve akademik kariyeriyle ilgili öğrencilere bilgiler vererek öğrencilerle tecrübelerini aktardı. Öğrencilerin hayatta başarılı olabilmesi için mutlaka hedeflerinin olması gerektiğini vurgulayan Demircioğlu, çalışma stratejileriyle ilgili de bilgi verdi.
EN İYİ OKUL EVE YAKIN OKULDUR
Öğrencilere tecrübelerini paylaşan Demircioğlu, “Hayatınızda bir senaryonuz olsun ve onun aktörü olun. Başkalarının yazdığı senaryoda ancak figüran olursunuz. Hedefiniz olsun. Hedefiniz yoksa denizde pusulasız gemi misali nereye gideceğinizi şaşırırsınız. Lise hayatımda tarih dersine ilgim arttı. Tarih okumaya karar verdim. Hocalarımızın bizler üzerinde emeği çoktur. Onları her zaman saygıyla anmalı, onlara karşı vefalı olmalıyız. Üniversiteden mezun olduktan sonra da akademik hayata yöneltmeye karar verdim. Akademik hayat için İngilizce bilmek çok önemli olduğu için İngilizce ’ye önem verdim.  İngilizce’yi öğrenmiş olmak hayatımızda olumlu kırılma noktası oluşturdu ”  ifadelerini kullandı.
İYİ Kİ TRABZON’DA GÖREV YAPMIŞIM
Programa katılan Trabzon Alay Komutanı Kıdemli Albay Halil Şen de öğrencilere kısa bir konuşma yaptı. Albay Şen konuşmasında; “Geleceğimizin teminatı olan siz değerli öğrencilerle olmak son derece mutluluk vericidir. Trabzon 17. Görev yerimdir. Diyebilirim ki on altı çalıştığım yere bedeldir. İyi ki Trabzon’da görev yapmışım, sizlerle buluşmuşum. İnşallah yeni sistemle jandarmaya gelecek personelin kalitesi de artar. Jandarma halkın içinde halkla beraber ola kanunlarla vicdani ve kanuni sorumluluğunu yerine getiren kolluk kuvvetidir. İyi ki Jandarma olmuşum” ifadelerini kullandı.
OFLU OLMAK HAYATA 1-0 ÖNDE BAŞLAMAKTIR
Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yaptığı teşekkür konuşmasında; “Oflu olmak ayrıcalık değil insan olmak ayrıcalıktır. Oflu olmanın bir avantajı işinde hep önde, lider olmak, hayata 1-0 başlamaktır. Bilgili, donanımlı, ahlaklı ve çalışkan olmalısınız” dedi.
Konuşmaların ardından Kaymakam Fırat ve Başkan Sarıalioğlu tarafından Prof. Demircioğlu’na plaket takdim edilirken İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu da İlkokul diplomasını kendisine takdim etti. Kabahasanoğlu ayrıca Trabzon Alay Komutanı Halil Şen’e de bir plaket takdim etti.