Dr. Zengin’in sosyal medyasında kullandığı iddia edilen “Buna bayram diyen şerefsiz ve şahsiyetsizdir, din düşmanı zihniyeti kınıyorum”  sözleri üzerine İYİ Parti Trabzon il Başkanı Azmi Kuvvetli açıklama yaptı. Kuvvetli, doktor Zengin ile görüştüğünü söyleyerek şu ifadelere yer verdi;

‘PAYLAŞIM BENİM DEĞİLDİR, FACEBOOK ÇALINMIŞTIR’

‘’Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği mevcut Başkanı Dr. Ahmet Zengin' in 19 Mayıs Atatürk'ü Anma  Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili paylaşımı hepimizi üzmüştür. Kendisi ile gerçekleştirdiğim telefon görüşmesi neticesinde, sosyal medya hesabının başkalarının eline geçtiğini ileri süren Dr. Ahmet Zengin, bu sorunu sosyal medya arkadaşlarıyla paylaşması gerektiğini belirtmem üzerine paylaşımın kendisine ait olmadığına dair şu paylaşımı yapmıştır: “19 Mayıs ilgili paylaşım benim değildir. Facebook çalınmıştır.”

‘ÇALINMADIĞINI GÖRDÜK’’

‘’Böyle olduğuna inanmak isteriz ancak  Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği mevcut Başkanı Dr. Ahmet Zengin' in Facebook sayfasındaki geçmiş paylaşımlarına baktığımızda maalesef hesabının çalışmadığı ve kendisine ait olduğu açıkça görülmektedir’’

‘’BU SÖZLERİ KABUL ETMİYORUZ’’

‘’Söz konusu paylaşım, Dr. Ahmet Zengin’in iddiasındaki gibi hesabına başkasının erişmesi sonucunda yapılmış ise maruz görülebilir ancak; böyle olmadığı aşikar. Bu sebeple kendisinin Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili görüş ve paylaşımlarını asla kabul etmiyoruz. Bu yanlıştan derhal dönmelidir. 

‘’DERNEK BAŞKANLIKLARINI KABUL ETMİYORUZ’’

‘’Dernek başkanlığını yaptığı hiçbir Çaykara ve Dernekpazarlının, onun beyanını tasvip etmesi mümkün değildir. Dernek Başkanlığı temsili bir yerdir. Kişilerin özel görüşlerinin paylaşıldığı bir makam değildir. 

‘’DOKTORLUK GÖREVİNDEN İSTİFA ETMELİDİR’’

‘’Paylaşım kendisine ait ise özür dileyerek derhal dernek başkanlığından da doktorluk görevinden de istifa etmelidir. Ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik sözleri de incelenerek soruşturmaya tabii tutulmalıdır. Kamuoyuna arzederim.