Mutorlu Yunus Timlerinin Sayısı Artıyor 
 
63 İLDE FAALİYET YÜRÜTEN YUNUS TİMLERİNE, 6 İL DAHA EKLENECEK
 
 
Motosikletli Yunus Timlerinin sayısı artıyor. İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 63 ilde faaliyet yürüten Yunus Timlerine bu yıl, 6 il daha eklenecek. Böylece toplam 69 ilde güvenlik motorlu Yunus Timleri ile sağlanacak.  
 
 
Büyük şehirlerde yaşanan  trafik sorunu, suç işlenme oranlarındaki artış nedeniyle, genel asayişin sağlanması amacıyla ilk olarak 1993 yılında İstanbul’da, 1995 yılında Ankara’da Motosikletli Polis (Yunus) Timleri faaliyete  başlamıştı.  Yunus Timlerinin suç ve suçluyla mücadelede etkin, başarılı çalışmaları ile alınan olumlu neticeler sonrasında ülke geneline yaygınlaştırılması çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda 63 İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Motorlu Yunus Timlerine bu yıl, 6 il daha eklenecek.
 
69 İLDE FAALİYET YÜRÜTECEK
 
63 ilde faaliyet yürüten  Yunus Timleri toplam  2 bin 961 personel, bin 309 motosiklet ile görev yapıyor. Burdur, Kütahya, Osmaniye, Bitlis, Kars ve Muş’un olduğu 6 ilin bu yıl eklenmesiyle  birlikte 69 ilde Yunus  Timleri görev yapacak.
 
İnsan ve taşıt trafiğinin yoğun olduğu yerlerde yaşanan olaylara kullanmış oldukları motosikletler ile seri şekilde müdahale eden Yunus Timlerine, profesyonel ekipler aracılığı ile her türlü koşullarda motosiklet kullanma ve motosiklet ile görev yapma konularında 4 hafta eğitim veriliyor.
 
 
EN SON MODEL MOTORLAR İLE GÖREV YAPIYORLAR
 
Şehirlerde polisin görünürlüğünün sağlanması amacı ile emniyet teşkilatının vitrini konumundaki Yunus Timlerinin sayılarının arttırılması, kullanmış oldukları motosikletlerin günümüz şartlarına göre en modern şekilde geliştirilmesi amacıyla geçen yıl 240 adet motosiklet alınarak  illere dağıtımı yapıldı. Bu motosikletlerden 40’ı Jandarma Genel Komutanlığına teslim edildi. Ayrıca bu yılın başında 201 adet motosiklet daha alınarak  timlere dağıtılmaya başlandı. Yunus timlerinin sayısının arttırılması amacıyla yıl sonuna kadar 230 adet motosikletin daha alınması hedefleniyor. Mesai mevhumu ve iklim şartları gözetmeksizin görev yapan Yunus Timlerinin görevleri esnasında kullanmış oldukları kıyafetler, su ve rüzgâr geçirmeyen sürtünmeye dayanıklı özel üretim kumaşlardan üretiliyor. Motosiklet botları, ayağı koruyacak şekilde ilave koruma özelliklerine sahip, kaydırmaz taban ve su geçirmeyen malzemelerden tasarlanıyor. Motosiklet kazalarında can kaybı ve yaralanmaların önlenebilmesi için en önemli aksesuar olan kasklar ise uluslararası standartlarda ve güvenlik testlerine uygun olarak dizayn ediliyor.