12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden 41 yıl geçmesine rağmen hala milletin hafızasında Kara bir leke olarak kaldığının altını çizen AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "12 Eylül 1980 darbesin demokrasi tarihimizin utanç vesikası ve kara lekesidir. Küresel sistemin uşağı olan cuntacılar haksız hukuksuz ve acımasız bir şekilde ülkemizin insanlarına zulmetmiş, işkence etmiş ve gencecik yaşta onları idama mahkum etmiştir. 12 Eylül hain darbesini ve tüm darbeleri bir kez daha lanetliyor; bu hain darbelere maruz kalan, haksızlığa uğrayan, işkence gören zulüm gören, idam edilen şehit edilen mahsun gençlerimizi ve vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum."dedi. 

Türk milletinin darbeler dolayısıyla büyük acılar yaşadığının altını çizen İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "Türkiye ne zaman ayağa kalkacak olsa küresel güçler yerli işbirlikçi maşaları ile birlikte darbe kalkışması yaparak ülkemizin yükselişine her zaman engel olmuşlardır. 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar yapılan tüm darbe kalkışma ve muhtıralar ülkemizin gücünü kırmak, birlik ve beraberliğini zayıflatmak, istikrar ve ilerleyişini durdurmak için yapılmıştır. Türkiye'yi bir sömürge devleti haline getirerek kendi düzenlerini çıkarlarını ve menfaatlerini tesis etmek isteyenler 12 Eylül 1980 darbesiyle ülkemizi karanlığa sürüklemişlerdir."ifadelerini kullandı. 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın demokrasi kahramanı olduğunu belirten İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu açıklamasını şöyle sürdürdü: "Gençlerimiz, annelerimiz, babalarımız geçmişte ve 15 Temmuz'da yaşadığı acıları bir kez daha yaşamasın diye AK Parti olarak darbelere ve darbe ortamına zemin oluşturan gelişmelere karşı vermiş olduğumuz mücadelemiz her zaman devam etmekte. Hiç kuşkusuz ülkemizin geçmişten bu güne demokrasi mücadelesinin en büyük kahramanı Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır.
15 Temmuz hain darbe gecesinde bunu milletimiz açık ve net bir şekilde görmüştür. Dünya lideri Cumhurbaşkanımız da genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan darbeye ve darbecilere karşı dimdik Durmuş ve milletimizi sokaklara davet ederek demokrasi mücadelesinin lideri olarak derbecilere ve küresel güçlere büyük bir tokat atmıştır."


Türkiye'de hala demokrasi dışı yöntemlerle ülke yönetimini ele geçirme gayretinde olan zihniyetlerin var olduğunu ifade eden İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "Demokrasi dışı yöntemlerle siyasete yön vermeye çalışan ve darbeye zemin oluşturma gayreti içerisinde olan bu zihniyetler asla başarılı olamayacaklar. Bizler Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde her zaman milletimizin yanında, demokrasinin yanında ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma gayreti içerisinde olacağız. 1960 darbesini 12 Eylül'ü, 28 Şubat'ı, muhtıraları unutmadığımız gibi 15 Temmuz hain darbe girişimine nasıl karşı durduysak; bundan sonrada darbe sevicilere ve her türlü ihanete dur demeye devam edeceğiz."dedi.