Cora açıklamasının devamında ;Bugün, yakın siyasi tarihimiz ve demokrasi kültürümüzün ülkemizde geçirdiği evrim babında önemli bir günün sene-i devriyesidir.
 
Tarihimizde 27 Nisan; E-Muhtıra ile milli iradeye ket vurmak, demokrasinin özünü almak, siyaseti dizayn etmek isteyenlerin ilk ciddi girişimleriydi.
 
Lakin o gün tarihin akışını değiştiren liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan dik duruşu, onurlu ve kararlı iradesi ile -altını çizerek ifade etmek istiyorum ki- vesayet odaklarına karşı ilk itirazı yapmıştır.
 
Milletimiz ise “yeter artık; söz de karar da milletindir” diyerek cesaretle ortaya atılmış, demokrasiye sahip çıkmış, tarihi bir süreci onurlu bir şekilde yaşamıştır.
 
Milletimiz o gün liderine güvendi. Demokrasiyi sahiplendi. Gücünü fark etti ve yeni ve kutlu bir yolculuğa çıktı.
 
Elbette o günden bu yana darbe heveslileri farklı aktör ve farklı yöntemler ile hep karşımıza çıkmış ancak bu şanlı irade karşısında hep yenilgiye uğramışlardır.
 
Şayet o gün o ilk itiraz gerçekleşmemiş olsa idi daha fecaatli olan bir başka darbe girişiminde ‘malum FETÖye karşı’ milletimiz sokağa çıkmazdı ve kırılıp, dökülüp virane olan demokrasi beşiğimizdeki milli irademiz başkaları tarafından öylece bir ileri, bir geri sallanmış olurdu.
 
Bu bilinçle AK Parti olarak istikametimiz hep milletin yanı olacak, hep demokrasi olacaktır.
 
Av. Salih CORA
AK Parti Trabzon Milletvekili