Milletvekili Salih Cora'dan ''15 Temmuz Darbe Açıklaması''

15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimi; ülkemizin ve milletimizin istikbaline, demokrasinin tam ortasına, milli iradenin kalbine, hukukun üzerine atılmış bir bomba, kahpece açılmış bir ateştir. Bu bir darbe girişiminden ziyade açık bir işgal girişimiydi. Dış destekli hain bir tezgahtı. Bölücü, yıkıcı ve sinsi bir hareketti. Yüzyıllık bir hesaplaşmaydı.

O gün; Ülkemizi, bayrağınızı ve vatanımızı seven asker ve emniyet güçlerinin kendi içlerinden çıkan hainlere karşı duruşu, sırtında kefeni ile yola çıkan bir liderin kararlı yürüyüşü, yurdun her bir yanında alanlara inen ve bombaların altında meclisi açık tutan milletvekillerimizin vakur duruşu, ilkeli ve dürüst basın mensuplarının olayları yorumlayışı, büyük feraset ortaya koyarak tanklara karşı yürüyen, kurşunlara siper olan, “bir ölür bin diriliriz” diyen aziz milletimizin büyük bir kahramanlık destanını yazdığı gündür. 


O gün; Türk milletinin her bir ferdinin etkisiz hale getirilmediği müddetçe hiçbir zaman esarete mahkum olmayacağının dünyaya haykırıldığı gündü. Bize demokrasi dersi verenlerin demokrasi destanını naklen izledikleri gündü. O gün büyük bir planın suyu düştüğü, ülkemizin içerisinde bir proje ile ne kadar hain yetiştirirse yetiştirsinler kahramanlarının tükenmediği gündü. O gün sela seslerinin silah seslerini kestiği gündü. Böyle kahpece ve alçakça bir darbeye millet olarak tükürdüğümüz, işgal girişimine karşı topyekün mücadele ettiğimiz bir gündü.

Çok şükür darbeye, darbecilere teslim olmadık. Başaramadılar. Ezanımızı susturamadılar, bayrağımızı indiremediler, vatanımızı parçalayamadılar, devletimizi bölemediler, birliğimizi beraberliğimizi ortadan kaldırmadılar. 

O gün kaderin üstündeki kader tecelli etmiştir. Göklerden gelen karar hüküm olmuştur. Demokrasi kazanmıştır, millet kazanmıştır, ülke kazanmıştır, mazlumlar kazanmıştır .

Dün bu kanlı işgale “kontrollü darbe”, “tiyatro” diyenler, bugün S400'lerin alınma sürecinde yaşananları görünce büyük bir pişmanlık ağır bir mahcubiyet içerisindedirler. Bugün darbeyle başaramadıkları hedeflerini başka saldırılarla gerçekleştirmeye ve bize diz çökerteye çalışanlara karşı mücadelemiz aynı kararlılıkla devam etmektedir.

Bugün darbeciler hukuk önünde tek tek hesap vermekte, en ağır cezalara mahkum olmakta, bekledikleri bahar bir türlü gelmemektedir. Bugün, yalanın, dolanın, hilenin, riyanın ağababası fetö elebaşının peşindeyiz. O hain hesap verene kadar mücadelemiz devam edecektir. Bu ur bu topraklardan eninde sonunda temizlenecektir.

Allah (CC) bizi böyle ihanetlerden ve düşman saldırılarından korusun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Bu duygularla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'müzü kutluyor, kahraman şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize şifalar diliyorum.
 
Av. Salih CORA
AK Parti Trabzon Milletvekili