Milletvekili Köseoğlu;Savunma yoksa adalet olmaz

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Köseoğlu, “Meslektaşlarımız, adil yargılanmanın temini için çok temel bir kamu hizmeti görevi ifa etmektedirler. Savunmanın olmadığı yerde hak ve adaletten bahsedilemez.” diye konuştu.

Milletvekili Köseoğlu, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda; “Bir devletin vatandaşlarının güvenli ve huzurlu bir ortamda hayatlarını devam ettirebilmelerini sağlamak başlıca görevlerindendir. Bu çerçevede dava ve savunma hakkı, sağlıklı işleyen bir hukuk sisteminin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu, kurumlarımız ve vatandaşlarımız adına büyük bir sorumluluk bilinciyle yerine getiren meslektaşlarımız, adil yargılanmanın temini için çok temel bir kamu hizmeti görevi ifa etmektedirler. Savunmanın olmadığı yerde hak ve adaletten bahsedilemez. Hak arama özgürlüğünün tam olarak gerçekleşmesi, savunmanın daha da güçlendirilmesi ve yargının daha sağlıklı, hızlı ve uyumlu işletilmesine bağlıdır" dedi.

AK Parti hükümetlerinin Türkiye'yi demokrasi ve insan hakları bakımından çağdaş bir ülke haline getirme yolunda büyük çaba gösterdiğini belirten Köseoğlu, "Bu doğrultuda birçok reformları gerçekleştirirken, yargı sisteminin de sorunlarını çözmek, hizmet standartlarını iyileştirmek, fiziki ihtiyaçlarını karşılamak adına önemli adımlar atmıştır. Atılan bu adımlara eşdeğer olarak avukatların görevlerini en iyi şekilde yapabilmelerine imkân sağlayacak iyileştirme çabalarına devam edeceğiz. Zira biliyoruz ki, adalete duyulan güveni arttırmak, böylece vatandaş-devlet ilişkisini güçlendirmek, ancak bütün unsurlarıyla etkin, hızlı ve adil bir yargı işleyişiyle mümkündür. Bu duygu ve düşüncelerle, benim de aralarında bulunmaktan büyük onur ve şeref duyduğum bu mesleğin mensubu ve ülkemizin her bir köşesinde görev yapan değerli meslektaşlarımın, 5 Nisan Avukatlar Gününü en içten duygularımla kutluyor, savunma ve hak arama görevlerinde başarılar diliyorum" diye konuştu.