Milletvekili Köseoğlu'nun Çocuklara Yönelik İstismarla İlgili Önerileri Dikkat Çekti 

 AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Üyesi Av. Ayşe Sula Köseoğlu’nun çocuklara yönelik istismarla ilgili sözleri dikkat çekti. Köseoğlu’nun “Çocuklar bizim için kırmızı çizgidir. Çocuklara yönelik cinsel suçlarda kimyasal kastrasyon uygulansın” önerisi hayat buluyor. Hükümet çocuklara yönelik istismarda 'kimyasal hadım' çözümünü gündeme alıyor.

HÜKÜMET 2-3 GÜN İÇİNDE GÜNDEME ALACAK

TBMM çatısı altındaki icraatları ve sahada hep ilklere imza atan çalışmalarıyla parlamentonun yıldızı parlayan vekillerinden biri olan Milletvekili Köseoğlu’nun çocuk istismarının önlenmesine yönelik öneri ve hassasiyetleri hayat buluyor. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül çocuklara yönelik cinsel istismara karşı kimyasal hadım konusunun gündeme alınacağı mesajını verdi. Gül, kimyasal hadım konusunun 2-3 gün içerisinde gündeme alınabileceğini söyledi.

DANIŞTAY BAZI MADDELERİ İPTAL ETMİŞTİ

Milletvekili Köseoğlu, Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlarda Hükümlü Olanlara Uygulanacak Tedavi Hakkında Yönetmelik'in kimyasal hadımı içeren maddesinin, geçen yıl Danıştay tarafından durdurulduğunu hatırlatarak, Danıştay'ın, kimyasal kastrasyona ilişkin iptal edilen yönetmelik hükümlerinin, karardaki sakıncalar giderilerek ivedilikle yeniden tesis edilmesi ve uygulamaya konması önerisinde bulunmuştu.

Milletvekili Köseoğlu, kimyasal kastrasyona ilişkin iptal edilen yönetmelik hükümlerinin, karardaki sakıncalar giderilerek ivedilikle yeniden tesis edilmesi ve uygulamaya konması gerektiğini belirtmişti. Geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada "çocuklar bizim için kırmızı çizgidir" diyen Köseoğlu, istatistikler, istismarcının tek kişiye değil yıllar içinde onlarca kişiye istismarda bulunduğu gerçeğini ortaya koyarken, cinsel istismar suçlarına karşı en etkin çözümlerden biri olan kimyasal kastrasyonun, sanık odaklı bakış açısıyla değerlendirilemeyeceğini ifade etmişti.

Kimyasal hadım uygulanan kişinin cinsel arzusu sıfıra iniyor. Söz konusu uygulama bazı Avrupa ülkelerinde de yürürlükte.