19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun.

19 Mayıs 1919 tarihi, Türk milletinin esareti reddettiği, ulus olma yolundaki yazgısını değiştirdiği, geleceğini aydınlattığı, istiklâl ve bağımsızlık meşalesini yaktığı, bağımsızlığa attığı ilk adımdır.

Bugünü, özgürlüğümüzün ve egemenliğimizin teminatı olan gençlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak için Samsun'a çıkışının 101. yıldönümünde de aynı heyecanı yaşıyoruz.

Kurtuluş Savaşı'mızı zafere ulaştıran irade ve inancı yüreğinde taşıyan ve istiklal şuuru ile yetişen gençlerimiz, milli ve manevi değerlerine, tarihine ve ecdadının emanetine bugün de aynı aynı ruh ve kararlılıkla sahip çıkmaktadır.

Samsun'da yakılan bağımsızlık ve istiklal meşalesi, Türk gençliğinin elinde dünya var oldukça sönmeden yanmaya devam edecektir.

Gençlerimiz, o eşsiz mücadele ruhunu, vatanımıza ve bayrağımıza yönelen tehditleri canları pahasına bertaraf etme kararlılığını 15 Temmuz'da da ortaya koymuştur.

Ülkemizin büyümesi, güçlenmesi ve gelişmesi adına yapılan her hamlede bu gençliğin imzası vardır. 

Bilgi, yetenek ve inançları ile yerli ve milli teknoloji hamlesi kapsamında tarihi adımlar atan, insansız hava araçları, helikopterler ve yazılımlar gibi dünyaya örnek teşkil edecek çalışmaların mimarı olan gençlerimizle gurur duyuyoruz.

Gençliğimizin enerjisi ve gücü ile, zaferlerle dolu mazimizin kahramanları olan atalarımızdan aldığımız bu kutlu mirası canımız pahasına koruyarak atiye kadar taşıyacağız.

Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, zaferle sonuçlanan destansı mücadelenin ilk adımını Samsun'da artışının 101. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımızı korumak için canlarını ortaya koyan tüm kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum. 

Av. Salih CORA
AK Parti Trabzon Milletvekili