23 NİSAN MİLLİ İRADENİN
EN ÖNEMLİ SEMBOLÜDÜR

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

CORA, mesajında Türk milletinin bir asır önce bağımsızlık yolunda milli egemenliğin temellerini atmak için gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine birlik ve beraberlik içinde büyük bir mücadele verdiğini belirtti.

İstiklal ve istikbali için yedi düvele karşı eşsiz bir savaş veren milletin destansı mücadelesi sonucu, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" şiarıyla kurulan Gazi Meclisin, birliğin, beraberliğin, dirliğin, kardeşliğin, özgürlüğün ve egemenliğin simgesi ve güvencesi olduğunu vurgulayan Milletvekili CORA, "23 Nisan 1920 bir milletin topyekun ayağa kalkarak dünyaya bağımsızlık haykırışının yapıldığı tarihtir. Yedi düvelin boğmak için hücum ettiği aziz bir millet, istiklal şairi Mehmet Akif ERSOY’un dizelerinde dile getirdiği gibi 'çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek' şuuruyla hareket etmiştir. Bu büyük mücadelenin en büyük sembolü ise 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' şiarıyla milli meclisimiz TBMM'nin açılması olmuştur. Bundan bir asır önce Ankara’da açılan Büyük Millet Meclisimiz, vatanımızın işgal edildiği bir dönemde milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin merkezi olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi, hem kurtuluş savaşı hem de 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında milletçe ortaya koyduğumuz tarihi değiştiren direniş sayesinde hainlere teslim olmamış, milletin emanetini sahip çıkmış ve iki kez gazi ünvanı ile şereflenmiştir. Milletten aldığı vekalete ihanet etmemiştir. 23 Nisan günü demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin en önemli sembolüdür." dedi.

TBMM'nin 101. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Cora, şöyle devam etti:

"Bağımsızlığımızın tüm dünyaya ilan edildiği TBMM'nin açılışının 101. yıl dönümünü kutluyorum. Ayrıca bugünümüz ve yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın da bayramlarını tebrik ediyorum. Ulusal egemenliğimizin yegâne adresi olan Meclisimizde kurulduğu günden bugüne kadar milletimize hizmet eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Meclis başkanlarımıza ve milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizin bağımsızlık mücadelesinde hayatlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”