Milletvekili Av.Salih Cora,Trabzon Ak Parti İle Hizmete Kavuşuyor 

Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, 2,5 yıllık milletvekilliği dönemini bugün düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenleyen Cora, Trabzon’a yapılan yatırımlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  “Bir çok kanun içinde, gerek önergelerimizle, gerek imza ve eleştiri ve görüşlerimizle içinde yer aldık. Trabzon’u hiçbir zaman ihmal etmedik. Her hafta sonu Trabzon’a geldik. Hemşerilerimizin sevinçleri üzüntülerini, düğünlerinde, cenazelerinde yer aldık.  AK Parti döneminde Trabzon’a çok büyük hizmetler yapıldı.  Sadece kendi dönemimizle olayı sınırlandırmamak lazım.  22 milyar TL’lik yatırım yapıldı. Özellikle Trabzon, AK Parti’den önce ciddi ulaşım sorunları var. Ama bunlar bir çok oranda çözüme kavuştu. Karadeniz Sahil Yolu bizim dönemimizde bitirildi. Bitmez denilen Tanjant Yolunu bitirdik. Erdoğdu Kireçhane Yolu AK Parti döneminde duble yola dönüştü. Maçka yolu aynı şekilde. 

ZİGANA TÜNELİ VE KANUNİ BULVARI TÜM HIZI İLE DEVAM EDİYOR

  Araklı Dağbaşı yolu devam etmekte. Bizim Karayollarının, Ulaştırma Bakanlığının Trabzon’da devam etmekte olan 25 proje var. En önemlilerinden birisi Kanuni Bulvarıdır. Şuana kadar 700 milyon TL harcandı. 1 milyar 280 milyon TL’lik bir ihale ile şuanda bu projenin tamamlanmasına yetecek ödenek mevcut. Bu yol bittiğinde Trabzon’un ulaşım akslarından biri tamamlanmış olacaktır.  Zigana Tüneli’nin artık ihtiyaçlara cevap vermemesiyle birlikte ihalesi yapılırdı, inşaatlarına başlandı. Dünyanın en büyük 2. Tüneli Zigana’da yapılmakta. 

DEMİRYOLU PROJESİNDE 12 FİRMA TEKLİF VERDİ: 540 GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK

Trabzon bir hayaline kavuşuyor. Atatürk’ün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayali 100 yıl sonra vücut bulmakta. Dün itibariyle 16 Mayıs 2018 tarihi itibariyle Trabzon Erzincan Demiryolu’nun Etüt Proje ihalesi gerçekleşti. 12 firma teklifte bulundu. 12 firmanın teklifte bulunması projenin rantablı olduğunu ciddi olduğunu göstermekte. 540 gün içinde etüt projesi tamamlanacak.  Şehir hastanesi kazandırıldı Trabzon’a. Trabzon’a Şehir Hastanesinin kurulması için kanuni engel ortadan kaldırıldı. Bundan sonraki süreci ihale kredibilite süreci. Kentsel Dönüşüm Projelerine büyük önem vermekteyiz. Zağnos Vadisini şehrimize kazandırdık. Meydan Parkı özüne kavuşturuldu. İskenderpaşa Caddesi ile Meydan Parkı arasındaki kentsel dönüşümle beraber oradaki bütün esnaflar bu haliyle memnun olduklarını ifade etmekte. Tabakhane ve Çömlekçi Projesi devam ediyor. Pelitli’de ki devam ediyor. 

AVNİ AKER’İN YERİNE TABİAT PARKI

42 bin kişilik Akyazı Stadını tamamladık. Muhteşem bir törenle açılışını gerçekleştirdik. Avni Aker Stadının bulunduğu yere Kent Parkı Şehir Parkı planlaması yapıldı. Bu konuda proje çalışması tamamlandı ve yapım aşamasına geçmek üzereyiz.

YATIRIM ADASINDA SON DURUM… 

Yatarım adasının şehre kazandırılması için yoğun mücadele ortaya koyduk. Komisyon sürecini takip ederek Trabzon’a özel yasa çıkarıldı. Arsin’de yatırım adasının yapılması, lojistik merkezde olarak değerlendirilecek, coğrafyanın müsaade ettiği şekilde dolgusu yapılacak. Projeyle ilgili olarak ihalesi gerçekleştirilmiş oldu. 

TRABZON ÜNİVERSİTESİNE TABELA ÜNİVERSİTESİ DEMEK HAKSIZLIK… 

Üniversitemiz.. KTÜ, 1955 yılında kuruldu. Maşatlıkta bir barakada kurulmuştu. Bünyesinde 5 tane farklı üniversite kurulmuştu. Şimdi de Trabzon’da KTÜ’nün bünyesinden çıkan ikinci devlet üniversitesi Trabzon Üniversitesi şehrimize, hayırlı olsun. Trabzon üniversitesi  Bu üniversiteye tabela üniversitesi demek haksızlıktır. Hiçbir üniversite önce binaları yapılıp, sonra akademisi olur, öğrencisi alınmış değildir. Trabzon Üniversitesi sosyal bilimler alanında ilerleyecek. KTÜ’de teknik ve sağlık alanında ilerleyecek üniversitedir. KTÜ’nün üzerinde ki hantallığı ve yükü kaldıracaktır. KTÜ yükselişe geçecektir.

PEKŞEN KIZILAYA'DA YOLSUZLUK YAPTI 

Muhalefet Partisi milletvekili yapılanları takdir etmek yerine, görmeden duymadan araştırmadan eleştirmesini doğru bulmuyoruz. Trabzon’a hiçbir şey yapılmadı diye eleştiride bulundu. Trabzon’a hiç gelmediği için görmemiş olabilir. Üniversiteyi kurarken oylamaya katılmadığı için üniversiteyi kurduğumuzdan bir haber olabilir. Burası bana çok dokundu. Kendisine Kızılay’da yaşanan olayları hatırlattık. “Bu iddialar ispatlansın. İstifa ederiz demişti” İşte Kızılay Teftiş Raporu burada. Zimmetin belgesi, hukuksuzluğun daniskası, kurumu uğrattığı zarar, kendi uhdesinde ele geçirilen 392 bin TL’lik para bu raporda yazmaktadır.