Öztürk ;İyi Parti den İHRAÇ TALEBİ  ile Disipline sevkedilen Serkan Faiz 18 aydır görev yaptığı Beşikdüzü Belediye Meclis üyeliğindeki yegane önceliği VATANDAŞIN MENFEATİ VE BEŞİKDÜZÜ'NÜN ÇIKARLARINI savunmak olmuştur. 

Temmuz meclisinde Başkan tarafından kurulan beş kişilik komisyonda her partiden üye vardı ve komisyon başkanı Serkan Faiz di. Komisyonun görevi Beşikdüzü Teleferik tesislerinin işletmesinin özelleştirme ŞARTNAME ve SÖZLEŞMESİNE işletmeci firma tarafından uyulup uyulmadığının kontrol edilmesiydi. Komisyonun hazırladığı raporda 120 milyon tl ye mal olan teleferik tesislerinin özelleştirme sözleşmesinde işletmeci tarafından yapılması gereken toplam 25 milyon tutarındaki yatırımın yapılmadığı dolayısıyla SÖZLEŞMENİN FESİH EDİLMESİ gerektiği  görüşü kanaatına oy birliğince varılmıştır. 
Hal böyleyken komisyon raporu Eylül meclisinde oylanarak 15 e karşı 1 oyla kabul edilmiştir. 1 karşı oyu Ramis Uzun Başkan kullanmıştır. Teleferik gibi bir tesisin ilçemizin Turizmini ve istihdamı artıracağı kesindir. Fakat gerektiği şekilde işletildiği takdirde. Maalesef bugün Trabzon da dahi bir çok kişi Beşikdüzü nde Türkiye de sadece iki taneden biri olan bu Teleferik sisteminden haberdar değildir. Gereken tanıtım ve reklam yapılmamıştır. Ayrıca alanda işletmeci tarafından yapılması gereken sosyal donatılarda yapılmamıştır. Aynı işletmeci firma Afyon ve Kocaeli Kartepe Belediyelerinde de yaptığı sözleşmelerin gereğini yerine getiremediğinden ilgili belediyelerce fesih işlemi uygulanmıştır. Maalesef Beşikdüzü Belediye Başkanı Belediyeye gelen müfettişin uyarmasına rağmen hala sözleşmenin gereğini yerine getirmemektedir. Görevi Kötüye Kullanma ve Kamu Zararı oluşmasına karşı ses çıkarıp Beşikdüzü nün menfaatleri savunan başta SERKAN FAİZ kardeşime ve diğer meclis üyelerine ilçem adına teşekkür ediyorum. Siyasi ve şahsi mülahazalarla demokratik siyaseti içlerine sindiremeyenleride milletim adına kınıyorum.  
Önder ÖZTÜRK