İçişleri Bakanı Soylu'ya Ak Partili ve partisiz herkes destek verirken en büyük desteği MHP Teşkilatından gördü. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kabul etmediği istifayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'da kabul etmeyerek doğru karar verdi. Bakan Soylu'ya Memleketi Trabzon'dan büyük destek geldi. MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ,MHP'li Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız,MHP'li Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya desteklerini böyle belirttiler. 

MHP TRABZON TEŞKİLATI SOYLU'NUN YANINDAYIZ !

ÜLKEYİ SAVAŞ ALANINA çevirmek isteyen teröristlere, Esrar eroin satan zehir tacirlerine yaşam alanlarını dar eden SOYLU BAKANIMIZIN, demokrasi ve insan hakları safsatasıyla yıllarımızın heba olmasına sebep olanlar tarafından istifasının sevinçle karşılanması kadar doğal bir şey olamazdı. Bu ülkenin en büyük felaketi bu zihniyettir. MHP devletin istediğinin dışında ülke yararına olan hiç bir güzel davranışın sekteye uğramasına, eski günlere dönülmesine müsaade etmeyecektir. Devlet iradesinin üzerinde hiç bir güç tanımayız. Vatan için çok çalışmak için en azından her şeyi göze alabilmek ve bakanımız kadar özverili olabilmek bir kabiliyet ve cesaret gerektirir. Süleyman Soylunun istifasını bu ülke için bir kayıp değilde kazançmış gibi değerlendiren kim varsa, kesinlikle TÜRK'le arasında tercüman var demektir. Bu tercümanda PKK,FETO,Uyuşturucu,Tefeci, Terör baronları dır. Ağır bile olsa bunun başka hiç bir izahı yoktur. Şahsen kendinden hiç bir şahsi beklentimiz yoktur. kendisini ülkemizin geleceği adına sevmekteyiz. Kendisi bir parti başkanı bile değildir, test olmak istiyorlarsa, kendisini lider zanneden bazıları istifa etsinler bir baksınlar ki sokakta arkalarında 10 kişi bulabilirler mi.
Biz ülkücüler hayallerimizi hiç bir zaman ıspanak fiyatına satmadık, bazen ülküsüz yaşayanlara gıbta ile baktığımız olmuştur, çünkü hep rahat yaşadılar. Bu günkü zorlu dönemde tuttuğumuz eli bırakmak gibi bir niyetimiz olmamıştır, olmayacaktır. Sorunlarımızın çözümüne omuz veremeyen kim varsa hepsi sorunun bir parçasıdır. yinede ALLAH hepinize, ailenize, sevdiklerinize sağlık sıhhat versin. kimseyi hastalıkla terbiye etmesin.