Cumhuriyet Bayramı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyeti ilan etmesinin anısına her yıl 29 Ekim günü Kutladığımız;

Cumhuriyetimizin kurucusu Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetimizin 10.yıl kutlamalarında yani 29 Ekim 1933 günü yapmış olduğu 10. Yıl Nutkunda bu günü Türk milleti için en büyük bayramlardan biri olarak nitelendirmiştir.

Büyük Türk Milleti'nin 4000 yıllık şanlı tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyetimizin ilanının 96. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu ve sevincini hep birlikte bugün tekrar yaşıyoruz.

29 Ekim 1923 günü hürriyetinden, bağımsızlığından, asaletinden ve topraklarından asla taviz vermeyen asil bir milletin küllerinden yeniden nasıl doğduğunun ispatı, milletimizin ise ayaklarına pranga vurulamayacağının Dünya’ya bir kez daha hatırlatıldığı bir gündür.

Cumhuriyetimizin kurucu Lideri Başbuğ Mustafa Kemal ATATÜRK;

Türk milletinin her alanda çağdaş medeniyet seviyesine ulaşması amacıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin geçmişte olduğu gibi gelecekte de ilelebet bağımsız yaşamasını istemiş ve “Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister” diyerek bu devleti bizlere yani TÜRK MİLLETİ’ne emanet etmiştir.

Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk’ün;

Türk Milleti, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez dediği gibi;

TÜRK GENÇLİĞİ olarak bu anlamlı ve özel günde TÜRK MİLLETİ’nin bağımsızlığı için geçmişten bugüne gözlerini kırpmadan canlarını veren şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağımız gibi!

Bundan sonra da dün olduğu gibi her daim uyanık olacağız.

Çünkü bizler yani ÜLKÜCÜ TÜRK GENÇLİĞİ olarak çok iyi biliyoruz ki dahili ve harici

Bedbahlar her daim bu cennet vatan üzerinde hesap kuracaktır ki kurmaya da devam etmektedirler,

Ama son olarak MİLLİYETÇİ

ÜLKÜCÜ TÜRK GENÇLİĞİ OLARAK

diyoruz ki;

ÇAKALLAR RÜYA GÖRDÜ DİYE,

KURDUN SOYU TÜKENMEZ...

Bu vesileyle MİLLİYETÇİ

HAREKET PARTİSİ ORTAHİSAR İLÇE BAŞKANLIĞI olarak bizlerde;

Başta Cumhuriyetimizin kurucu lideri Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor,

Büyük TÜRK MİLLETİ’nin ve tüm TRABZON’lu hemşehrilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor, sevgilerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz...

Murat GEDİKLİ
MHP Ortahisar İleç Başkanı