Bahçeli "Soylu'ya yapılan itibar suikastını asla kabul etmiyoruz. Kim demiş Sayın Soylu yalnız diye, kim demiş Soylu sahipsiz diye. Hakkında ne söylenirse söylensin, bizim denilenlere aldırış etmemiz mümkün değildir" diye konuştu.


En Çok Okunan Haberler
Katar Ataköy’ü ‘kapattı’
Bakanlığın Galata görseli tartışmalara neden oldu
İsrail'den son kullanma tarihi yaklaşan aşılara takas yöntemi
Uzmanlar sırrını çözdü… Temizlik bağışıklığın dostu mu düşmanı mı?
Tüm Türkiye’nin konuştuğu isim Merve Akpınar… ‘Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim’
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli konuşmasında Kılıçdaroğlu’nun TBMM’ye gönderilen fezlekesi, AYM’nin Gergerlioğlu kararı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili iddialara değindi.

Soylu ile ilgili iddiaları itibar suikastı olarak değerlendiren Bahçeli, “Kim demiş Sayın Soylu yalnız diye? Kim demiş Sayın Soylu kimsesiz diye? Türkiye Cumhuriyeti'nin İçişleri Bakanı görevini vatan ve millet sevgisiyle yerine getiren, gece demeden gündüz demeden bölücü terörle mücadele eden mert ve milletperver bir devlet adamıdır. Hakkında ne söylenirse söylensin, bizim bölücülerle iş tutan, terör örgütlerine hayranlık besleyen odakların hayasız tezviratlarına aldırış etmemiz mümkün değildir” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu için verdiği , ‘hak ihlali’ kararını sert sözlerle eleştiren Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi bu tip davalara terör örgütlerinin hücre evinden ya da mağara deliklerinden mi bakıyor? Anayasa Mahkemesi bölücüler lehine hak ihlaline hükmederken, devletimizin, milletimizin, şehitlerimizin, milli şerefimizin tartışılmaz hak ve tarihi çıkarlarını gasp ettiğinin farkına ve bilincine ne zaman varmayı planlıyor?” diye konuştu.

Bahçeli’nin hedefinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı da vardı. Kılıçdaroğlu ve bazı milletvekillerinin TBMM’ye gönderilen fezlekelerinin bir an önce TBMM Genel Kurulu’na getirilmesini isteyen Bahçeli, “Dolandırıcı tosuncuk nasıl bedel ödeyecekse Kılıçdaroğlu da ödesin. Kılıçdaroğlu kendisine güveniyorsa karar sürecini kendi başlatmalıdır” dedi.

Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı ile ilgili çarpıcı bir iddia da gündeme getiren Bahçeli, “Zillet ittifakının Türkiye'de sorumluluk aldığı bir süreçte, eskaza Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olduğu bir dönemde zalimlerin ve emperyalist çevrelerin 1,5 asırlık projesi olan Kürdistan'ın kurulması için her şey tamamlanmış, ihanet kıvama gelmiş olacaktır” ifadelerini kullandı.

“MHP BÜYÜK BİR MİLLET ESERİDİR”

Bahçeli’nin açıklamalarının satırbaşları:

* Her siyasal hareket üzerinde şekillendiği aynı topluma ve aynı sorunlara bakmasına rağmen çözüm yollarında ayrılmaktadır. Bu ayrılıklar siyasetin doğasında vardır.

* MHP Türkiyemizin tamamında zemin bulmuş ve kök salmış, kendisine sevgisiyle bağlı bir seçmen kitlesine kavuşmuştur. Üç hilal bir sevda halini almış, ne kadar övünsek azdır, yetersizdir.

* MHP bir demokrasi namusudur. MHP büyük bir millet eseridir. MHP, istikrarın, dik duruşun, devredilmez inancın markasıdır.

* İstanbul Sözleşmesi’nin çarpıtılması, İstanbul Kanal’ı hedef alan saldırılar ve Katarlı öğrencilerin sınavsız tıp fakültesi okuyacakları ile ilgili yalan dozu yüksek kara kampanyalar Türkiye’yi zor duruma sokmaya yönelik taktik adımlardır.

* Kılıçdaroğlu, paylaştığı bir videoda ‘beni hapse atmak istiyorlar’ diye yakınıyor. Oysa hakkında düzenlenip, TBMM’ye gönderilen fezlekelerin içeriğinden hiç bahsetmiyor. Buna hiç cesaret edemiyor.