Dr.Zengin'in bu açıklamasına İYİ Parti ve CHP İl başkanlarının sert açıklamasından sonra bir açıklamada MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım'dan geldi. Tarım Atatürk Ülkücülerin Kırmızı çizgisidir sabrımızı taşırmayın.  MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım'ın açıklamaları şöyle devam etti. 

TRABZONLULARIN DİKKATİNE.

ATATÜRKÜN YAHUDİ olduğunu söyleyen, 19 MAYISI kutlayan şahsiyetsiz din düşmanlarıdır diyen AHMET ZENGİN isimli ahlaksız, önce genele yazıp senin gibi birini muatap almak istemesemde, haddini aşarak başkanlığını yaptığın şirin bir ilçemizide, Kaş üstü hastahanemizide lekeleme hakkını sana kim verdiğini sorgulamak hakkımız vardır. Atatürk'le sorunu olanın Türklükle sorunu vardır. İnandıklarımı kitabın tam ortasından konuşurum. ya PKK' lı, ya FETO'cu yada çok ahmaksın. Sen hangisini kabul edersin bilmiyorum. Yaptığınız bu ahlaksız çıkışlarla Atatürk'ten geçinenleri bilmemde Milliyetçi hareketçilerin sinir uçlarıyla oynamakta olduğunuzu size hatırlatmak isterim. Atatürk olmasaydı ismin Ahmet olurdu'da soyadın ne olurdu bilemem. Ağır kaçtıysa söyleyeyim, ATATÜRK bizim kırmızı çizgimizdir.
Milliyetçi hareket partisi olarak bu alçakça hakaretleri yapma cesareti gösteren kişilerin, hak ettikleri cezaya çarptırılması amacıyla gerekli girişimleri başlatacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.

MHP.TRABZON İL BAŞKANI.