4 ay aradan sonra yüz yüze gerçekleşen toplantısa koronavirüs salgını başta olmak üzere bölgesel birçok önemli konu da ele alındı.

 
Toplantının sona ermesinin ardından açıklama:
Yapılan açıklamada, "Başta PKK olmak üzere, terör örgütleriyle mücadele kararlılıkla sürecek" ifadeleri kullanıldı. Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması ve bölgenin terörden arındırılması vurgulandı.
MGK Bildirisi: "Türkiye karşıtlığı ortak paydasında bir araya gelen bazı aktörlerin, ülkemizin Akdeniz'deki meşru ve hukuki adımlarına yönelik menfi yaklaşımları değerlendirilmiş; ülkemizin karada, denizde ve havadaki hak, alaka ve menfaatlerinin korunmasına tavizsiz devam edileceği belirtilmiştir."

 
MGK: "Salgınla mücadelede ülkemizin sağlık, gıda, teknoloji, ekonomi kamu düzeni ve güvenliği başta olmak üzere başarısının altı çizilmiştir."
SURİYE VE LİBYA'DAKİ GELİŞMELER
MGK'nın gündeminde Libya ve Suriye'deki kritik gelişmeler. Terörle mücadele önemli bir gündem maddesi olarak görüşülüyor. Bu kapsamda devam eden operasyonlara ilişkin gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı ifade ediliyor.
KORONAVİRÜSLE KÜRESEL MÜCADELE
MGK'nın bir diğer gündemi de Doğu Akdeniz'deki sondaj gelişmeleri. Bir diğer başlık da koronavirüsle küresel mücadele noktasında alınacak tedbirler, Türkiye'nin göstereceği politika ve aşı çalışmalarıyla ilgili değerlendirmeler yapılıyor.