Meydan Pakı'nda 15 Temmuz coşkusu yaşandı

 Haber: Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com  
15 Temmuz kutlamaları göz doldurdu!
Hain FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıldönümünde Meydan Parkı'nda çeşitlik etkinlikler düzenledi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutlamak isteyen vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nı doldurdu. Meydanda kurulan stantta 15 Temmuz gününe ait video görüntüleri yayınlandı. Hain darbe girişimini anlatmak için oluşturulan darbe gününe ait fotoların gösterildiği 15 Temmuz Resim Sergisi'ni vatandaşların yanı sıra turistler de ilgiyle ziyaret etti. 
Spor gösterilerinin yapıldığı ve çeşitli ikramlarında dağıtıldığı etkinliğe Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım,Trabzon Baro Başkanı Av.Sibel Suiçmez,Trabzon Ülkü Ocakları İl Başkanı Emirhan Bostan ile Trabzon'daki kamu kurumlarının müdürleri ve STK başkanları katıldı.  Etkinliklerde “Kur’an-ı Kerim tilavetinin hemen ardından  protokol konuşmalarına geçildi. Arif Nihat Asya’nın "Bayrak" isimli şiiri okunduktan sonra sinevizyon gösterisi yapıldı. Mehter Takımının muhteşem konserinin hemen ardından da sanatçılar şarkı ve türkülerle meydanı doldurmuş olan vatandaşları coşturdu. 
ACILARIMIZ HÂLÂ TAZE 
Etkinlikte bir konuşma yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen yaşanan acıların tazeliğini hâlâ koruduğunu söyledi. Başkan Genç, "Vatan sevgisiyle tankların bombaların, kör kurşunların üzerine atılan, canını milleti için hiçe sayan aziz şehit ve gazilerimizin anısına 3 yıl önce olduğu gibi yine meydanlardayız. Devletin tüm kılcal damarlarına sinsice sızan  FETÖ'nün hain darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti. 251 kişinin yaşamanı yitirdiği, 2 bin 194 kişinin yaralandığı,  darbe girişiminin yıldönümünde bir kez daha aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı arz ediyoruz. Darbe girişiminin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen acılarımız hâlâ tazeliğini koruyor. Bu asil millet 15 Temmuz'da eşi görülmemiş bir destan yazdı. Tankların önüne yatarak, bir tarih yazdı. Ve tarihte kahramanlıklar ve destanlar yazmış Türk milleti bir kez daha büyüklüğünü gösterdi. 15 Temmuz, bu toplumun bu topraklardaki binyıllık varlığına saldırının son perdesiydi. 15 Temmuz, bu toplumun yeniden tarihi atılım gerçekleştirecek tarihi derinliğine, kültürel zenginliğine, medeniyet dinamiklerine yapılmış bir saldırıydı." diye konuştu. 

YENİ BİR TARİH YAZDIK
Türk milletinin tarihinde nice ihaneti feraseti ve cesaretiyle atlattığını dile getiren Başkan Genç, "15 Temmuz akşamı bir grup alçağın ihanetini yaşadık. 16 Temmuz sabahı da bu asil milletin duruşunu gördük. İhaneti de bu asil milletin duruşunu da asla unutmayacağız. Suret-i haktan görünerek yıllarca insanımızın imkan ve değerlerini istismar eden FETÖ, en sonunda vatanımıza, istiklâl ve istikbalimize kast etti. Tarih boyunca nice ihaneti feraset, cesaret ve fedakârlığı ile aşan milletimiz, Allah'ın yardımıyla bu işgal girişimine de geçit vermedi. Bugün, bir kere daha millet olarak Yüce Rabbimize sonsuz şükrümüzü arz ediyoruz. 15 Temmuz'da uyanan ruh, bin yıldır tarih yazan bu coğrafyaya aslını hatırlattı; bir asır boyunca unutturulan bir damar yeniden hatırlandı ve yeni bir tarih yazıldı. 15 Temmuz'da uyanan ruh, "Biz daha ölmedik" cümlesini şehitlerin kanlarıyla yazdı. Bu darbe girişiminde milletimiz Malazgirt'te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Milletimiz bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı Çanakkale'de, Kut'ül Amare'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da ne cevap vermişse, 15 Temmuz'da da aynı cevabı vermiştir." diye konuştu. 
AKİF'İN DİZELERİYLE SONLANDIRDI
Konuşmasının son bölümünde 15 Temmuz şehitlerine rahmet dileyen Başkan Genç, "15 Temmuz'un yıldönümünde vatan uğruna can veren, aziz şehitlerimizi rahmetle, yaralarını bir istiklâl madalyası gibi şerefle taşıyan gazilerimizi her daim minnetle ve şükranla anıyoruz." dedi.  Milli şair merhum Mehmet Akif'in "Girmeden tefrika bir millete düşman giremez-Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez..." dizelerini meydana dolduran vatandaşlara yüksek sesle tekrar ettiren Genç, "Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin duasıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü tebrik ediyor, sevgi saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum." ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.