Mardin'de 42 PKK'lı Terörist Teslim Oldu
Haber :  Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 10'u kadın 42 PKK'lı terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Bölgeyi terk etmeye çalışan diğer PKK'lı teröristlerin tuzaklı el yapımı patlayıcıları patlattığı belirtildi.
Bugüne kadar 437 terörist etkisiz hale getirildi
14 Mart'ta başlayan operasyonların tüm hızıyla sürdüğü ilçede, ağır kayıplar veren PKK'da teslim olmalar da arttı. Nusaybin'de bugüne kadar 437 terörist etkisiz hale getirildi, 400 barikat kaldırıldı ve bin 24 el yapımı patlayıcı imha edildi.
Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, ilçede operasyonların başladığı günden buyana 66 güvenlik görevlisi şehit düştü.
42 terörist daha böyle teslim oldu
İlçede PKK'lı teröristlerce açılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imhası ve kamu düzeninin yeniden tesis edilmesine yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca başlatılan "Atmaca-7 Operasyonu" sürüyor.Müşterek operasyonda Yenişehir Mahallesi'nde teröristlerin saldırısı sonucu bir asker olay yerinde şehit düştü, 10 güvenlik görevlisi yaralandı.Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan bir polis memuru müdahaleye rağmen şehit oldu. Biri ağır yaralı olan 9 güvenlik görevlisinin tedavisi sürüyor.22 terörist daha öldürüldü

Teslim olan teröristlerden ibretlik itiraflar
Güvenlik güçleri, Nusaybin'de teslim olan 25 terör örgütü mensubunun içinde bulundukları pişmanlığı dile getirdikleri görüntüleri paylaştı.
Teslim olan bir örgüt üyesi, örgütün özyönetimden bahsettiğini belirtilerek, "Bizi yarı yolda bıraktılar, 'ne haliniz varsa görün' dediler, 'biz size karışmıyoruz' dediler. Biz de Türkiye Cumhuriyeti'ne sığındık. Şu ana kadar hiçbir insan öldürmedim. Doğrudur ben katıldım ama anladım ki, çünkü vicdanım kabul etmedi. Her şeyi savaş ile başaramazsınız. Herkes birbirini öldürüyor, yeter artık" ifadesini kullandı. Gençlere seslenen terörist, "Biz hata yaptık. Aileleriniz için çalışın, annemi, babamı dinleseydim ben bu halde olmazdım" dedi.
"Köpek gibi pişmanım"
Bir başka terörist ise, "Köpek gibi pişmanım. Beni dinlesinler ne buralara yaklaşsınlar, ailelerinin yanında kalsınlar. Bu şerefsizlerin yanlarına hiç yanaşmasınlar" diyerek gençlere seslendi.
Diğer bir terörist, "Pişmanım, bilseydim örgüte katılmazdım. Barikat kurarak başladık. Sonra bize 'savaşacak gençler lazım' dediler. Biz de girdik, özenti" ifadelerini kullandı.

Nusaybin'de teslim olan terörist: Köpek gibi pişmanım
Nusaybin'de güvenlik güçlerine teslim olan 25 bölücü terör örgütü mensubunun itirafları örgüt içindekilerin pişmanlıklarını gün yüzüne çıkardı. Teröristler yaşadıkları pişmanlıkları "Köpek gibi pişmanım" diyerek sözleri ile dile getirdi.
"En büyük hatam PKK'ya kanmak
Mardin Nusaybin'de teslim olan 25 PKK'lı arasında daha önce günlüğü yayınlanan Zehra K.'nın da yer aldığı belirlendi. Güvenlik güçleri tarafından ailesiyle görüştürülen Zehra K., en büyük hatasının PKK'ya kanmak olduğunu söyledi. Örgüt tarafından kandırılan gençlere seslenen Zehra K., “Devlete teslim olun" dedi.
Kızıyla buluşmasında baba Mehmet K, “Çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun" diyerek güvenlik güçlerine teşekkür etti. Babası kızı Zehra K'ya ise “Kızım sana ne oldu, sen nasıl buraya düştün, sen ne haldesin?" diye sordu. Zehra K. da “Öncelikle en büyük hatam PKK'ya kanmak. Çünkü PKK hem Türkiye Cumhuriyeti'ni hem Kürt halkını yakıyor" dedi.